VİDEO - Tanrıkulu’ndan, bitmeyen karayolu için esprili vurgu

VİDEO - Tanrıkulu’ndan, bitmeyen karayolu için esprili vurgu
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, devlet eski bakanı Salih Sümer’in taziyesinde vatandaşların şikâyetlerini dinledi.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, devlet eski bakanı Salih Sümer’in taziyesinde vatandaşların şikâyetlerini dinledi. Diyarbakır-Bismil karayolunun25 yıldır bir türlü tamamlanmamasını şikâyet eden vatandaşlar, soruna çözüm bulunmasını istedi. Tanrıklulu, bu yolun yıllardır tamamlanamadığını, bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

askimiz-bismil-yolu-gibi-hic-bitmesin3.jpgKarayolundaki çalışmaların sürekliliğinden söz eden vatandaşlar, Tanrıkulu’na bu konuda esprili bir olay anlattı. Vatandaşlar, “Yeni evlenen gençlerimiz arabaların üzerine, ‘Aşkımız Bitmeyen Bismil-Diyarbakır yolu gibi olsun’ diye yazıyorlar” dedi.

bismil-karayolu2.jpg

Vatandaşları dinleyen Sezgin Tanrıkulu, daha sonra gazetemize şu açıklamayı yaptı;

“Gerçekler yurttaşlarımın şikâyetleri var. Ben de bir kez daha fark ettim, 20-25 yıldır bitmeyen bir Bismil-Diyarbakır yolu var. Salih Sümer'in taziyesi için o yolu kullandım, hem geliş hem gidişte. Özellikle bitirilmeyen her yıl yenilenen ihaleler var. Yurttaşlar şikâyette bulundular. Ve çevre illerin yollarına baksınlar dediler.

bismil-yolu.jpg

Hatta şu espiriyi yaptılar. Yeni evlenen gençler gelin-damadın bindiği aracın arkasına şunu yazıyorlarmış; ‘Aşkımız Bitmeyen Bismil-Diyarbakır yolu gibi olsun’, Yani hiç bitmesin. Gerçekten bunu yazıyorlarmış. ‘Arşivden çıkarın buna bakalım’ dedim. Gençlerin mottosu olmuş, Bismil-Diyarbakır karayolu. Dolayısıyla bitmeyen bir çalışma. Neden bitmiyor bu yol, karayolları bölge ve genel müdürlüğüne soracağım. O yol sadece Bismil değil, Batman, Siirt, Bitlis, Ağrı ve sınıra uzanan uluslararası bir yol. Bu şekilde yıllarca bitirilmemesi kabul edilemez. Diyarbakır’ın bir yol problemi var gerçekten. Geçen yıl Kocaköyde de bunu ifade ettim, orada çalışma başladı. Yaz mevsimindeyiz, yolların yapılacağı bir mevsim. Hem karayolları, hem Büyükşehir’in köy yollarında ciddi çalışma yapması lazım. “

askimiz-bismil-yolu-gibi-hic-bitmesin2.webp

Farklı sorunlarda var

Kentin farklı sorunlarının olduğuna da vurgu yapan Sezgin Tanrıkulu, maden yataklarının kullanımı ile ilgili soruna da değindi, şöyle dedi;

“Diyarbakır'ın başka sorunları da var. İçerisinde bulunduğumuz bölge maden yatakları bakımından çok zengin bir bölge. Ama bunun çevreye duyarlı biçimde yapılması lazım. Kulp 9 köyün yaylasında Hasanlı yaylasında bir çalışma yapılıyor. Köylülerin, muhtarların haberi yok. Çevre örgütlerinin haberi yok. Orada bir çalışma yapılacak. Yeraltı suları bakımından zengin bir bölge. Haklı olarak oradaki köylüler, yurttaşlarımız karşı çıkıyor. Bize de düşen ne varsa parlamento nezdinde bunun çabasını vereceğim. Orada yaşayanlarla barışık olmayan hiç bir projenin başarılı olma şansı yoktur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.