VİDEO - Tanrıkulu : Tahir Elçi için mücadeleye devam edeceğiz

VİDEO - Tanrıkulu : Tahir Elçi için mücadeleye devam edeceğiz
Tahir Elçi cinayeti davasında sanık polisler hakkında beraat kararı verilmesine CHP heyeti, Elçi'nin öldürüldüğü dört ayaklı minare önünde tepki gösterdi.

Ramazan Yavuz

TİGRİS HABER - Tahir Elçi cinayeti davasında sanık polisler hakkında beraat kararı verilmesine CHP heyeti, Elçi'nin öldürüldüğü dört ayaklı minare önünde tepki gösterdi. CHP adına açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu, Tahir Elçi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili sanık polislere beraat kararı verilmesine mahkemeyi takip etmeye gelen CHP heyeti tepki gösterdi. CHP heyetini oluşturan Aliye Timisi Ersever, Okan Konuralp, Sezgin Tanrıkulu, Selda Erdan Kılıç, Yüksel Taşkın, Cumhur Uzun ve Sibel Suicmez, Elçi'nin öldürüldüğü dört ayaklı minare önünde açıklama yaptı. Açıklamayı CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yaptı. Beraat kararına tepki gösteren Tanrıkulu şunları söyledi:

Gerçek failler çıkana kadar uğraşacağız

“Başından beri bu davayı takip ediyoruz. Tahir Elçi Diyarbakır Barosu başkanıyken katledildi. Burada neredeyse canlı yayında kaybedildi. Bütün Türkiye nasıl kaydedildiği biliyor. Israrla burada çatışmaya silaha savaşa ve teröre karşı çıktı. Tarihsel varlıklarımızın yok edilmesine karşı çıktı. Ve dört ayaklı minarenin ayaklarına sıkılan kurşunlara karşı çıktı. Barış istedi. Çatışma savaş buradan uzak olsun istedi. Tam hu cümlelerin ardından da burada katledildi. Bir sürecin sonunda maalesef katledildi. Bu süreç adım adım hazırlandı. Tahir Elçi’nin medya tarafından nasıl hedef gösterildiğini biliyoruz. Hazırlanmış suikastta kaybettik kendisini. Soruşturmanın kendisi delilleri karartan delillere ulaşmayı istemeyen bir biçimde yürütüldü. Tümünün tanığıyız. Savcıların nasıl buraya gelip gittiğini biliyoruz. Keşfi olay yeti incelemesini nasıl yaptıklarını biliyoruz. Bu iddianameyi yazmak için nasıl direndiklerini biliyoruz. Bu iddanamenin yazılmasında Diyarbakır Barosu avukatlarının emeğini biliyoruz. Bu iddianamenin kendisi zaten sanıkları aklayan beraat giden yolu döşeyen bir iddianameydi. Nitekim 4 yılın sonunda bu duruşmada da olan oldu, berat ettiler. Bu kararla birlikte bu insanlar berat etmiş olabilir. Toplumun vicdanında Tahir Elçi’yi hedef gösteren Elçi’yi buradan İstanbul’a götüren yargı mensupları bu soruşturmayı yürütenler burada bu çatışma ortamını hazırlayanlar ve olay günü 2 polisin yaşamını yitirmesine tümü sorumludur. Bunların hiç birini unutmayacağız. Siyasette bu olayın aydınlatılması istememiştir. Eğer istenseydi bugün burada bu karar çıkmazdı. Bu kararın da peşindeyiz. Ama gerçek failler ortaya çıkana kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz. "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.