VİDEO-Tanrıkulu açıkladı: Narin'in ardından Meclis'te komisyon kuruluyor

VİDEO-Tanrıkulu açıkladı: Narin'in ardından Meclis'te komisyon kuruluyor
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin cinayetinin ardından komisyon kurulması tekliflerinin geçen hafta reddedilmesinin ardından bugün komisyon kurulacağını açıkladı.

TİGRİS HABER Geçtiğimiz hafta CHP grubunun verdiği araştırma önergesi üzerine söz alan Tanrıkulu, "Topluma güven vermek amacıyla tüm siyasi parti grupları ortaklaşalım, adına “Narin Komisyonu” demesek de çocukların kaybı, cinsel istismarı, ölümü konusunda ortaklaşıp komisyon kuralım" demişti. Bu sözlerin ardından Meclis'te oylanan önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

Sezgin Tanrıkulu, X hesabından yaptığı paylaşımda, Meclis'in bugün İsrail gündemiyle toplanacağı gizli oturumun ardından yapılacak görüşmelerinde çocuk ölümleri ve kayıpları konusunda komisyon kurulacağını duyurdu.

Tanrıkulu'nun geçen hafta yaptığı konuşmayı da hatırlattığı paylaşım şöyle:
"Geçen hafta Meclis'te yaptığım konuşmada Narin'in feci şekilde öldürülmesinin ardından; çocuk ölümleri ve kayıpları konusunda parlamentoda bir komisyon kurulmasını istemiştik.

Ancak Ak Parti oylarıyla reddedilmişti. Bugün itibariyle gerçekleştirilecek gizli oturumdan sonra bu gündem üzerine görüşülecek ve komisyon kurulacak.

Bu vesileyle geçen hafta Meclis'te yaptığım konuşmayı bir kez daha paylaşıyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.