VİDEO- Sur Belediyesi ile Fındıklı Belediyesi "Kardeş Belediye" protokolü imzaladı

VİDEO- Sur Belediyesi ile Fındıklı Belediyesi "Kardeş Belediye" protokolü imzaladı
Sur Belediyesi ile Rize Fındıklı Belediyesi arasında "Kardeş Belediye" protokolü imzalandı.

TİGRİS HABER - DEM Partili Sur Belediyesi ile CHP'li Rize Fındıklı Belediyesi arasında kardeş belediyecilik protokolü imzalandı. Sur Belediyesi binasında düzenlenen imza törenine, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu katıldı.

İmza töreninde konuşan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “İki halkın, Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde olduğu gibi emperyalizme karşı vermiş olduğu savaşta duyduğu heyecanı bugün burada duyuyoruz. Bizim kültürel kaynaşmamız, belediyecilik anlayışıyla birbirimize olan ilişkilerin geliştirilmesi ve halklar arasında diyaloğun geliştirilmesi için buradayız” dedi.

Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol da "Bugün kardeş belediyeciliği faaliyeti için bir araya geldik. Niyetimiz halkların kardeşliğini göstermektir. Kutuplaşan Türkiye’ye ya da kutuplaştırmayı derinleştiren, ırkçılığa, faşistliğe inat, halkların kardeşliğini savunma ve bu anlamda temel politikalarımızı bu yönde kardeş belediyecilik faaliyetimizi yürüttük. Fındıklı Belediyesi bugün bizi ziyarete geldi. Kardeş belediyecilik protokolünü imzaladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, “Siyasetin merkezinde yer alan düşmanlaştırıcı, kutuplaştırıcı dile, söyleme rağmen yerelde kardeşlik ve barış duygusu daha çok egemen. Bugün çok önemli bir fotoğraf verildi, çok önemli bir protokol imzalandı. Bu protokolün imzalanması içinde geçtiğimiz dönemde gerçekten çok anlamlı ve önemli bir durum. Bunun bütün Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz. Bu protokol, daha büyük beraberliklerin başlangıcı olmasını diliyorum. Bütün Türkiye’nin hasret olduğu bir ortam yaşandı bugün. Halay ve horon birlikte oynandı. Halay ve horonun kardeşliğini ilan ettik” dedi.

İmza törenin ardından heyet, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde halay ve horonla anlaşmayı kutladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum