VİDEO - ‘Solo Fest5 Takas’ ile festival günleri

VİDEO - ‘Solo Fest5 Takas’ ile festival günleri
Mordem Sanat’ın birçok ülkeden sanatçıların da katıldığı 18-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği ‘SoloFest5 Takas’ Festivali açılışını yaptı.

Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da uzun zamandır kültür sanat faaliyeti yürüten ve festivaller düzenleyen Mordem Sanat Merkezinin gerçekleştireceği ‘Solo Fest5 Takas’ Festivali açılışını yaptı.

Kalabalık davetli grubunun katıldığı açılış galasında herkesi şaşırtan küçük yaşlardaki Seyithan’ın davul şovu oldu.

acilis-2.jpg

‘Kültür kimlik ve yaşamdır’

Festivalin açılış galasında diğer ülkelerden gelen sanat grupları tanıtıldıktan sonra; açılışa katılan Yenişehir Belediye Eş Başkanı Mehmed Ergün de bir konuşma yaptı.

acilis-1.jpg

Ergül konuşmasında; kültürün varlık sebebi olduğunu, kültürün aynı zamanda yaşam ve kimlik olduğunu vurgu yaparak, kültürümüze sahip çıkmalıyız dedi. Ergül ayrıca; kültür ve sanat konusunda üzerimize düşeni yapacağız dedi.

acilis.jpg

Birçok ülkeden sanatçı katılıyor

18-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek sanat etkinliklerine; İran (Dehgulan, Tahran Mahabad) Irak (Hewler, Kerkük), Hollanda (Amsterdam) ve Türkiye’nin( İzmir, Şırnak, Diyarbakır) katılan 43 sanatçı ile çağdaş dans, geleneksel anlatı türleri, performans sanatları, monodramlar, ve çağdaş ritüel gösterimleri yer alacak. Festivalde ayrıca panel, atölye çalışmaları ve oyunlardan oluşan 12 etkinlik gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.