VİDEO - Şehit Emniyet Müdürü Okkan’ın hemşerisi kadın, Diyarbakır'da muhtar oldu

VİDEO - Şehit Emniyet Müdürü Okkan’ın hemşerisi kadın, Diyarbakır'da muhtar oldu
Diyarbakır'da 31 Mart yerel seçimlerde merkez Bağlar ilçesinin Körhat Mahallesi’ne muhtar seçilen Dilek Dere'nin Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın hemşerisi olduğu öğrenildi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Evlendikten sonra yaklaşık 8 yıl önce kamu görevlisi eşinin tayini dolayısıyla Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine yerleşen bir çocuk annesi 32 yaşındaki Dilek Dere, yaşamını sürdürdüğü Bağlar Körhat Mahallesi'nde yaşayanlara hizmet için 31 Aralık Mahalli İdareler Genel Seçiminde muhtarlık yarışına girme kararı aldı. Seçim çalışmaları süresince mahalledekilerin desteğini alan Dere, iki erkek rakibini geride bırakarak muhtar seçildi. Bağlar ilçesinde seçilen 3 kadın muhtardan biri olan Dere, 3 aydan bu yana Körhat Mahallesi’nin sorunlarına çözüm arıyor.

gafar-okanin-hemserisi-kadin-diyarbakirda-muhtar-oldu1.jpg

Mahallesindeki insanlara faydalı olmak için muhtar olmaya karar verdiğini ifade eden Dere, bu fikrini paylaştığı eşinin de kendisine destek verdiğini belirtti. Dere, seçimde iki erkek rakibinin olduğunu dile getirerek, "Tek kadın adaydım. Zorlu bir süreçti ama çok şükür hepsini aştık. Halkın desteğiyle şu an buradayım, görevimin başına geçtim" dedi.

Seçim sürecinde şehit Gaffar Okkan'ın hemşehrisi olduğunu öğrenenlerin kendisini kucakladığını dile getiren Dere, bundan duyduğu mutluluğu ifade etti. Dere, "Çok mutlu oldum. Gaffar Okkan Diyarbakır halkını nasıl kucakladıysa, Körhat Mahallesi'ndeki bütün halkı o şekilde kucaklamak, onlara faydalı olmak istiyorum" diye konuştu.

"Okkan gibi, halkın gönlünde taht kurmak istiyorum"

Şehit Okkan'ın görev yaptığı bu kentte vatandaşlar tarafından sevilip sayıldığını anlatan Dere, “Şehidin adını duyduklarında saygıları, hürmetleri, minnetleri devam ediyor. Ailesi de bunu duysun ve bilsin ki Diyarbakır halkı onu unutmadı, unutturmayacağız da. Onun hemşehrisi olarak adını hep dile getireceğiz. Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan, Diyarbakır halkının gönlünde nasıl taht kurduysa ben de halkın gönlünde taht kurmak istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

"Temizlik ve ihtiyaç sahiplerine ulaşma noktasında eksikliklerimiz var"

Muhtar Dere, özellikle temizlik ve ihtiyaç sahiplerine ulaşma noktasında çok fazla eksiklerinin bulunduğuna işaret ederek, “Biz onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Temizlik anlamında mahallede elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Metruk ve ağır hasarlı binaların yanı sıra sokaklara çöp atılmaları noktasında belediye ile birlikte ortak bir şekilde çalışıyoruz. Mahalle sakinlerimiz genellikle yardım talebinde bulunuyorlar. Özellikle erzak isteniyor. Ama ben sadece erzak yardımı ile kalmıyorum. Elimden geldiğince okumak isteyen çocuklarımıza ders kitabı yardımı yapmaya çalışıyorum. Yine vatandaşların farklı ihtiyaçlarını giderme noktasında yardımcı olmaya çalışıyorum" diye konuştu.

"Muhtarlığı yapamayacağımı düşünenler şimdi destek oluyor"

Muhtarlık görevini yapamayacağını düşünen vatandaşların zaman geçtikçe kendisine destek vermeye başladıklarının altını çizerek, şöyle dedi:

gafar-okanin-hemserisi-kadin-diyarbakirda-muhtar-oldu2.jpg

"Önce yapamayacağımı düşünen vatandaşlarımız çok fazlaydıö diyen . Ama zamanla benim de çalışma azmimi gördükçe yapabileceğime inandıklarını bende gördüm. Bu konuda destekte oluyorlar. Sağ olsunlar. Hep beraber elimizden geldiğince mahalle sakinlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bağlar belediyesi ile ortak çalışmalar yapıyoruz. İlettiğim tüm sorunlarımıza çok güzel bir geri dönüşüm sağlandı. Ortak çalışma alanımızda elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Belediye Temizlik müdürlüğü, mahallede çöp yuvasına dönen metruk bir evimizde temizlik çalışması yaptı. İnanılmaz kötü ve pis kokan evi temizlediler. Onlara teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum