VİDEO - Özel, Tahir Elçi’nin katledildiği yere karanfil bıraktı

VİDEO - Özel, Tahir Elçi’nin katledildiği yere karanfil bıraktı
CHP lideri Özgür Özel, Diyarbakır Valiliğine yaptığı basına kapalı ziyaretinin ardından Tarihi Sur ilçesine geçti. Eski Baro başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü dört ayaklı minare önünde ziyaretine başlayan Özel, buradaki esnaflarla görüştü.

Sait Bayram - Şehmus Kızılaslan

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, esnaf ziyaretine Dört ayaklı minare ile başladı, esnaflarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Esnaflarla yaptığı ziyaretin ardından konuşan Özgür Özel, şu değerlendirmede bulundu;

ozgur-ozel-dort-ayaklida-aciklama-1.jpeg

“Diyarbakır ‘ın ilgisinden memnunuz. Bu kent zaten misafirperver bir kent. Ancak, CHP’ye olan ilginin yüksek olduğunu gördük. Diyarbakır CHP’yi bağrına basıyor.

ozgur-ozel-esnaf-ziyareti-1.jpeg

Farklı sebepleri var. Toplumsal barışın sağlanması için geldik, oy sağlamak amacıyla gelmedik. Oy toplamak için gelmedik. Toplumsal barış için geldik.

ozgur-ozel-esnaf-ziyareti-3.jpeg

CHP’nin yaklaşımının inanılmaz destek gördüğünü kaydediyoruz. CHP’nin 7 bölgede belediyeleri var. 7 bölgeden aldığımız destekle iktidar olacağız. Türkiye ittifakı yaparak bunu başaracağız. Bu çalışmamız Diyarbakır’da büyük takdir görüyor.

Çözüm toplumsal barışta

Bir meselesin sorun olup olmadığına sorunun sahipleri karar verir. Kürtlerin en başta demokratik katılım sorunu vardır. 2019 seçiminde Belediye Başkanlığını kazanan Selçuk Mızraklı, halkın doktoru 5 yıldır cezaevinde.

ozgur-ozel-esnaf-ziyareti-6.jpeg

Kayyum atadılar. Bu insanların demokratik temsil sorunları var. Yoksulluk sorunu var, sorunların tamamının çözümü toplumsal barıştan geçiyor.

Kürtler, sorunumuz çözüldü diyene kadar sorunu vardır. Bizimle birlikte eşit vatandaş olma talepleri var. Herkes kendini eşit ve mutlu hissedene kadar elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.