VİDEO - Minibüsün bıraktığı Afgan mülteciler Diyarbakır’da görüntülendi

VİDEO - Minibüsün bıraktığı Afgan mülteciler Diyarbakır’da görüntülendi
Yasadışı yollarla Türkiye’ye gelen Afganistan uyruklu mültecilerin geçişi sürüyor. Diyarbakır’da yaklaşık 30 kişilik bir grup görüntülendi.


Haber: Ali Çekdar Korkma
TİGRİS HABER - Göçmenlerin minibüsten inip kaçtıkları anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.multeci2.jpg

Afgan mültecilerin yasadışı geçişleri sürüyor. Olay, önceki gün Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde meydana geldi. Diyarbakır-Şanlıurfa otoyolu Pirinçlik Karakolu yakınlarında duran bir minibüsten yaklaşık 30 Afgan mülteci çıktı. Minibüs olay yerinden hızla uzaklaşırken, Afganlı kaçak mülteciler yol kenarında bulunan boş evlerin arkasına kaçtı. O anlar, Pirinçlik köyü yakınlarındaki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

multeci.jpg

Akşam saatlerinde otobüslerle gidiyorlar

Durumu gazetemize ileten vatandaş, “Dün bir minibüsle getirilen Afgan mülteciler Pirinçlik karakolu yakınlarına bırakıldı. Minibüsten inen Afganlar gizlenmek için boş bir evin arkasına saklanıyor. Hemen her gün buna benzer olaylar yaşanıyor. Üstelik Afgan mültecilerin bırakıldığı yer ile karakol arasında çok kısa bir mesafe bulunuyor. Burada bir süre bekleyen mülteciler akşam saatlerinde ise otobüslere binip batı illerine gediyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.