VİDEO - Macar turistler Diyarbakır'ın tarihi güzelliklerine hayran kaldı

VİDEO - Macar turistler Diyarbakır'ın tarihi güzelliklerine hayran kaldı
 Özel Haber
Macaristan'dan yola çıkan bir turist kafilesi, Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek amacıyla başladıkları yolculuklarında, Diyarbakır'da unutulmaz anlar yaşadılar.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Macaristan'dan yola çıkan bir turist kafilesi, Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek amacıyla başladıkları yolculuklarında, Diyarbakır'da unutulmaz anlar yaşadılar. İlk olarak İstanbul üzerinden Trabzon'a geçen kafile, Trabzon'daki tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra rotalarını Diyarbakır'a çevirdi.

macar-turist-tigris.jpeg

Diyarbakır'a vardıklarında, Sur'ların büyüleyici atmosferi, Hewsel Bahçeleri'nin doğal güzellikleri, Ulu Cami'nin tarihi ihtişamı ve Hasan Paşa Han'ın geçmişe dair izleriyle karşılaşan Macar turistler, şehirdeki zengin tarihi miras karşısında adeta büyülendiler. Gezi boyunca, Diyarbakır'ın tarihi mekanlarının yanı sıra yöresel lezzetleri de deneyimleme fırsatı bulan kafile, şehri ve kültürünü derinlemesine takdir etti.

turist-tigris.jpeg

Diyarbakır'da geçirdikleri keyifli günlerin ardından, kafile yolculuklarına Adıyaman, Urfa, Antep, Kapadokya ve Antalya gibi önemli turistik bölgeleri gezerek devam edecekler. Seyahatlerini İstanbul'da sonlandıracak olan bu özel grup, Türkiye'nin dört bir yanındaki güzellikleri keşfetmenin yanı sıra, kültürel çeşitliliğiyle de büyülenmiş durumda.

Macar turistler, bu deneyimlerinin ardından Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerine olan hayranlıklarını dile getirerek, ülkelerine unutulmaz anılarla döneceklerini ifade ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.