VİDEO - İhmal devam ediyor: Daha önce 2 çocuk ölmüştü

VİDEO - İhmal devam ediyor: Daha önce 2 çocuk ölmüştü
Diyarbakır’da 11 yıl önce iki çocuğun hayatına mal olan ve yağmur suyunun dolması ile gölete dönen onlarca çukur halen kapatılmadı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 11 yıl önce iki çocuğun hayatına mal olan ve yağmur suyunun dolması ile gölete dönen onlarca çukur halen kapatılmadı. Belediye ekipleri bir yandan çukuru kapatırken, diğer yanda yeni çukurlar açılıyor. Evlere 10 metre mesafedeki bu çukurlar, çocuklar için adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Fabrikalar Mahallesi Hilar Caddesine10 metre mesafede onlarca çukur açıldı. Özel şirketlerin yol yapımında kullanmak üzere malzeme çıkardığı çukurlar, başvurulara rağmen, belediye tarafından kapatılmadı. Kışın yağmur sularının dolmasıyla, gölete dönüşen çukurlar, 2 bin nüfuslu mahallede, çocuklar için büyük tehlike arz ediyor.

‘Korkuyoruz’

Dokuzçeltik mahalle Muhtarı İsmail Koyun, belediyeye gerekli başvuruları yaptıklarını belirterek, “Belediyeye başvurduk, kapatmaya da başladılar. Ancak tümü kapatılmadı. Kışın yağmur suyu dolarsa, çocuklarımızın boğulmasından korkuyoruz” dedi.

2 çocuk ölmüştü

Aynı bölgede 2010 yılında içi yağmur suyu ile dolan bu göletlerden birine giren 5 çocuktan, 5 yaşındaki Ahmet Eşmen ile kuzeni 7 yaşındaki Furkan Eşmen, boğularak ölmüştü. Dönemin belediye başkanı Osman Baydemir, bölgede inceleme yapmış ve “Kolektif bir ihmalin bedelini ödüyoruz” demişti. (Tigris Haber)

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.