VİDEO - Ekonomik kriz bayram alışverişini de vurdu:

VİDEO - Ekonomik kriz bayram alışverişini de vurdu:
Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen Sağlık Ocağı Çarşısında yaşanan hareketlilik esnafın satışlarına yansımadı. Bayram öncesi beklediği yoğunluğu bulamayan çarşı esnafı, böyle devam etmesi halinde kepenk kapatmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Mahsum Kara / Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Kurban Bayramı öncesi Diyarbakırlı vatandaşlar alışveriş için çarşıya çıktı. Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde Sakarya Caddesi (Sağlık Ocağı Çarşısı), her kesimden vatandaşın bütçesine göre uygun alışveriş yaptığı çarşı olarak biliniyor. Çarşıda hareketlilik olsa da bu yoğunluk pek alışverişe yansımıyor. Ekonomik kriz bayram alışverişini de etkiledi. Bayram havasının yaşanmadığı çarşıda esnaf beklediği yoğunluğunu bulamadı.

Bayrama sayılı günler kala Tigris Haber olarak, Sağlık Ocağı Çarşısında bayram alışverişinin nabzını tuttuk.

Çarşı yoğunluğu satışlarımıza yansımıyor

19 yıldır esnaflık yapan Muhammet Emin Turgut, alışveriş yapmak isteyen yurttaşların yüksek fiyatlardan dolayı elleri boş bir şekilde mağazadan çıktığını söylüyor. Çarşıda yaşanan yoğunluğun satışlara yansımadığını ifade eden Turgut, “İnsanların alım gücü kalmadı. Kimse kazancı ile geçinemiyor. Çarşıdaki yoğunluğa bakın hepimiz görüyoruz, ama ellerinde poşet dahi yok. Artık giyimi geçin, insanlar yiyecek bile alamıyor. Bizim için bayram hazırlığı kalmadı” diye konuştu.

Fiyat sormaktan çekinenler var

Vatandaşların fiyat sormaktan bile çekindiğini belirten Rüzgâr Erincik, “Eskiden asgari ücret düşükken insanlar alışveriş yapabiliyordu ama şu an asgari ücret yüksek, alım gücü düşük. Mevcut fiyatlara baktığınızda alışveriş yapılması imkânsız bir hale geldi. Dolar almış başını gidiyor, Türkiye’nin en büyük parası 200 TL’sinin bir değeri kalmadı. Biz esnaflar olarak bile kendi ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz” şeklinde konuştu.

Satış yapmakta zorlanıyoruz

Yükselen fiyatlardan dolayı satış yapmakta zorlandıklarını söyleyen Harun Delek, “Ürün pahalı, vatandaşta para yok ben nasıl satış yapacağım. Alım gücü gerçekten artık sıfırda. Eskiden bayram yoğunluğu denildi mi dükkânların için tıka basa dolardı. Artık böyle bir durum yok” dedi.

Vatandaş artık az alışveriş yapmaya çalışıyor

Esnaf olarak zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Nasır Anuştekin, “Sadece bayrama özel bir durum değil, genel anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Beklentimiz işlerimizin birazda olsa bayram sayesinde açılmasıydı, ama maalesef beklentimizi bulamadık. İnsanlar artık tasarrufa yöneldiği için mümkün olduğu kadar alışverişi yapmaktan kaçıyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.