VİDEO - Diyarbakırlı oyuncak satıcıları: Oyuncak alan yok

VİDEO - Diyarbakırlı oyuncak satıcıları: Oyuncak alan yok
Hayat pahalılığı her alanda kendini hissettirirken, ekonomik krizin faturasına çocuklar da eklendi. Oyuncak sektöründeki esnaf, geçim sıkıntısından dolayı anne ve babaların artık çocuklarına oyuncak bile alamadığını söyledi

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Ekonomik krizden dolayı gün geçtikçe daha da derinden hissedilen hayat pahalılığı oyuncaklara da yansıdı. Alım gücü düşerken fiyatlar yükseldiği için çocuklar oyuncaklardan mahrum kaldı. Geçim derdinde olan birçok aile çocuğuna oyuncak alamazken işleri düşen esnaf da darda kaldı.

alim-gucu-cocuklari-da-vurdu-1.jpeg

Diyarbakır’daki oyuncak satışı yapan esnafı, evine ekmek götürmekte bile zorlanan vatandaşın, çocuğuna oyuncak alamaz hale geldiğini söyledi. Oyuncak satan esnafın "Çocuklar üzülmesin, eli boş dönmesin" diye kârdan fedakârlık etmesine rağmen, oyuncak satışında büyük düşüşlerin yaşandığı öğrenildi.

"Alım gücü düştü, çocuklar üzüldü"

Yaklaşık 15 senedir oyuncak sektöründe faaliyet yürüten Ahmet Elmas, vatandaşın alım gücü düştüğü için çocuğuna oyuncak almakta zorlandığını belirterek, esnafın iş beklentisinin de karşılık bulmadığını söyledi.

alim-gucu-cocuklari-da-vurdu-2.jpeg

Elmas, "Bundan 3-4 yıl önce bu aylarda işlerimiz çok yoğun olurdu ancak son dönemdeki zamlarla birlikte fiyatlara yetişilmiyor. Çünkü her seferinde fiyatlar değiştiği için alanlar çok zorlanıyor. Her zaman gelen müşterilerimiz, ‘Fiyatlar çok yüksek’ diyor. Çünkü alım gücü çok düştü. Alım gücü düştüğü için de pek alışveriş olmuyor. Oyuncak sektöründe fiyatların çok arttığı söyleniyor ama alım gücü de çok etkili… Ekonomiden dolayı yaşanan geçim derdi nedeniyle bu dönemde beklediğimiz kadar iş olmuyor" diye konuştu.

"Fedakârlık ediyoruz ama"

Çocuklar oyuncaksız kalmaması için esnafın fiyatlarda fedakârlık yaptığına dikkat çeken Elmas, "Oyuncak fiyatları 50 liradan başlıyor, kalitesine, markasına, özelliğine göre 500 liraya kadar çıkıyor. Tabi uygun fiyatlı ürünlerimiz de var ama hayat şartlarına göre alabilen de var alamayan da. Daha önce, gelip 3 oyuncak alıp şimdi ancak 1 oyuncak alabilenlerin sayısı çok… Şu an insanlar geçim derdi yaşadığı için eskisi gibi alışveriş yapamıyor. Esnafın durumu da çok zor. Zaten 2 yıllık bir pandemi sürecinden çıktık. Ama biz yine de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çocuklar ağlayarak gitmesin diye biz esnaf olarak fedakârlık ediyoruz. Fiyatlardan dolayı işlerde ciddi düşüş var" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum