VİDEO - Diyarbakır'ın "Modern" mahallesinden acil temizlik çağrısı

VİDEO - Diyarbakır'ın "Modern" mahallesinden acil temizlik çağrısı
Bağcılar Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Şirdenli, altı aydır yaşanan temizlik sorunları nedeniyle yetkililere çağrıda bulundu.

Sait Bayram - Özel Haber

TİGRİS HABER- Bağcılar Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Şirdenli, altı aydır yaşanan temizlik sorunları nedeniyle yetkililere çağrıda bulundu. “Bağcılar bu kirliliği hak etmiyor” diyen Şirdenli, temizlik elemanlarının yetersiz olduğunu ve bütün sokaklarda acil temizlik yapılması gerektiğini vurguladı. DİSKİ ve Bağlar Belediyesi arasındaki sorumluluk kargaşasının da sorunu büyüttüğünü belirten Şirdenli, “Yıktığınız yerleri bir an önce onarın. Vatandaşlarımız mağdur oluyor” şeklinde konuştu.

Bağcılar Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Şirdenli, son altı aydır mahallede yaşanan temizlik sorunlarına ilişkin endişelerini dile getirerek, yetkilileri acil müdahale etmeye çağırdı. Şirdenli, mahalledeki temizlik eksikliklerinin vatandaşların yaşam kalitesini düşürdüğünü ve genel kirliliğin ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.

“BAĞCILAR BUNU HAK ETMİYOR”

Bağcılar’ın modern bir mahalle olduğunu vurgulayan Şirdenli, “Bağcılar gerçekten bu durumu hak etmiyor. Mahallemizin daha yaşanabilir ve güzel bir yer olmasını istiyoruz. Temizlik sorununa bir an önce el atılması gerekiyor. Sonuna kadar bu konuda mücadele edeceğim” dedi.

Mahalle muhtarı Şirdenli, temizlik işlerinin yalnızca caddelerde araçlarla yapılmasının yetersiz kaldığını ve bütün sokaklarda temizlik elemanlarının görev alması gerektiğini ifade etti.

Şirdenli, “Vatandaşlarımız temizlik konusunda sürekli bizleri arıyor. İskan evlerinden Ahmet Kaya Caddesi’ne kadar olan tüm alanlarda kuru otlar ve kirlenme mevcut. Bunların olmaması gerekiyor. Bağlar Belediyesi’nden ricamız, temizlik personeli alımını bir an önce gerçekleştirmeleri ve eksikleri tamamlayarak sokaklarımızı ve kaldırımlarımızı temizlemeleridir” şeklinde konuştu.

Şirdenli, önümüzdeki günlerde sokakları tek tek gezerek denetim yapacağını ve temizlikle ilgili aksaklıkları takip edeceğini de belirtti.

“İKİ KURUM TOPU BİRBİRİNE ATIYOR”

Ayrıca, DİSKİ’nin yürüttüğü kanal açma çalışmaları sonrası parke taşlarının ve asfaltın onarılmaması da başka bir sorun olarak gündeme geldi. Şirdenli, DİSKİ ve Bağlar Belediyesi arasındaki sorumluluk anlaşmazlıklarının mahalle sakinlerine yansıdığını ve “Her iki kurum da sorumluluğu birbirlerine atıyor. Yıktıkları yerleri bir an önce onarmalılar. Vatandaşlarımız mağdur olmasın” dedi.

“HAK ETTİĞİMİZ HİZMETİ İSTİYORUZ”

Muhtar Şirdenli, Bağlar Belediyesi ve DİSKİ’nin işbirliği içinde sorunu çözmelerini ve mahalle sakinlerine hak ettikleri hizmeti bir an önce sunmalarını talep etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum