VİDEO - Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi'nde Okul Krizi

VİDEO - Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi'nde Okul Krizi
Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi’ne bağlı Mevlana Halit Mahallesi Muhtarı İlhan Şahin, Mahalledeki eski polis okulunun arazisinin yerine okul yapılmasını için çağrıda bulundu.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi’ne bağlı Mevlana Halit Mahallesi Muhtarı İlhan Şahin, Mahalledeki eski polis okulunun arazisinin yerine okul yapılmasını için çağrıda bulundu. Mahallenin okul sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, yetkililerin bu öneriyi dikkate almasını istedi.

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi Muhtarı İlhan Şahin, mahalledeki eğitim sorunlarına dikkat çekerek, okulsuzluk probleminin acil çözüm beklediğini ifade etti. Mahallenin yaklaşık 60 bin kişilik nüfusunun, ilk ve ortaokul dışında eğitim olanağının bulunmadığını belirten Şahin, bu durumun çocukların eğitim hayatını ciddi şekilde etkilediğini vurguladı.

Muhtar Şahin, "Mahallemizde sadece ilk ve ortaokul var. Çocuklar, eğitim için diğer mahallelere gitmek zorunda kalıyor ve bu durum trafikte büyük riskler oluşturuyor. Eğitimdeki sıkıntıyı çözmek adına Kaymakam İsmail Pendik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaptım. Ancak, mevcut arsa yetersizliği nedeniyle okul yapılamayacağını belirttiler" dedi.

Şahin, çözüm önerisi olarak metruk binaların kamulaştırılması ve yıkılması talebinde bulunduğunu, fakat bu önerisinin de dikkate alınmadığını belirtti. Emniyet Müdürlüğü'ne ait eski ek binanın yıkılmasının ardından yeni bir okul için girişimlerde bulunduklarını, ancak buranın da yine emniyet müdürlüğü tarafından kullanılacağı yönünde cevap aldıklarını ifade etti.

"Emniyet Müdürlüğü'nün eski binasının yerine okul yapılacağını düşünmüyorum. Mahallemizin okul ihtiyacı çok acil ve bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Eski polis okulunun 50 bin dönümlük arazisi hem okul, hem yeşil alan hem de hastane olarak değerlendirilebilir," diyen Şahin, konuyu CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na da ilettiğini ve Tanrıkulu’nun bu konuda ilgilenme sözü verdiğini kaydetti.

Mevlana Halit Mahallesi'nin eğitim sorununu çözmek için yetkililerden acil ve kalıcı bir çözüm bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum