VİDEO - Diyarbakır'daki bu fırında ekmek 10 TL

VİDEO - Diyarbakır'daki bu fırında ekmek 10 TL
Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi’nde bir fırıncı esnafı, zamlara tepki göstermek amacıyla ekmek fiyatına indirim yaptı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi’nde bir fırıncı esnafı, zamlara tepki göstermek amacıyla ekmek fiyatına indirim yaptı. Normalde 15 TL’den satılan ekmeği kurban bayramı öncesi yaptığı indirim ile 10 TL’den satmaya başlayan esnaf, yılbaşına kadar indirimi uygulayacağını belirterek, muhtemel zammı da uygulamayacağını söyledi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesindeki bir fırıncı, ekmek zammına inat indirime gitti. Kurban Bayramı öncesi ekmeğe indirim yapan esnaf, indirimi 2025 yılının ocak ayına kadar devam ettireceğini söyledi.

whatsapp-gorsel-2024-07-01-saat-12-58-19-eb014720.jpg

"Her şeyin başı zam değildir"

Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi 437. Sokakta yıllardır faaliyet gösteren Adıgüzel Fırını işletmecisi Abdulhalık Kar, ekmek indirimini Kurban Bayramından bir hafta önce başlattıklarını belirterek, "İndirimi, hem deprem bölgesi, hem de A’dan Z’ye zam yapıldı. Bu zamlardan dolayı biz de sıkıntı yaşamaya başladık. Ama her şeyin başı zam değildir. Zamların kimse kabul etmemesi gerekiyor. Biz bu noktada kırılma noktasına geldik. Yani zamlara rağmen maliyetine ekmeklerimizi satacağız. Kârımız olmasın çarkımız dönsün istiyoruz. Çalışanlarımızın maaşı ve giderlerimizin karşılanması bizim için yeterli olacaktır. Biz fazla kazanç peşinde değiliz. Yani maliyeti kurtarsın onun dışında fazla bir şey beklemiyoruz" dedi.

screenshot-1.png"Sürekli zam yapılması bizi rahatsız etti"

Ekmek fiyatına sık sık zam yapılmasından duyduğu rahatsızlığı anlatan Kar, "Öyle bir süreçte yaşıyoruz ki, herkes zam geldiğinde hemen peşinde kendileri zam yapıyor. Buna da bizi rahatsız etti. Biz bunlara dur demek için zamlara karşı zamları durdurduk. Daha öncede aldığımız zammı geri çektik. 6-7 ay önce gelen zammı geri çekerek, bir önceki raiş üzerinden ekmek satıyoruz. Zammı takip ederek, fırsatçılık yapmayacağız. Hem vatandaş hem de biz faydalansın istiyoruz" diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-07-01-saat-12-57-31-38134b1a.jpg

İndirimden sonra müşterilerde artış

İndirimden sonra müşteri sayısında artış görüldüğüne değinen Kar, “Müşteri sayımız iki katına çıktı. Bazı fırıncı arkadaşlarımız, ekmekte ıskontoya giderek marketlere para kazandırıyor. Biz buna da karşıyız. Yani market üretim yapmadan ekmek başına 3-4 lira para kazanıyor. Biz buna dur demeye çalışıyoruz. Marketlere 3-4 TL ıskonto vereceğimize kendi tezgâhımızda bu fiyata verip vatandaşın cebine girsin. Yani ıskonto zincir marketlere gitmesin. Vatandaşın cebine girsin. Bu nedenlerden dolayı böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. İndirimlerimiz devam edecek. İnşallah tam gramaj olarak yılbaşına kadar devam edeceğiz dedi.

whatsapp-gorsel-2024-07-01-saat-12-59-12-5cc3cdcb.jpg

“Zam olsa da uygulamayacağız”

Fırın İşletmecisi Kar, akaryakıt ve ulaşıma zam geldiğini hatırlatarak, "Yarın ekmeğin hammaddesine de zam gelecek. Bu demektir ki en yakın zamanda ekmek 20 TL’ye çıkacak. Şu anda 400 gram ekmeği 15 TL’ye satıyorduk. Şimdi 10 TL’ye düşürdük. 1 aya kadar akaryakıt zammıyla birlikte ekmek 20 TL’ye çıkacak. Biz bu zamlara dur demek için bir önceki tarifeyi uyguluyoruz. Ve yılbaşına kadar da indirime devam edeceğiz. Gelecek olan zammı da uygulamayacağız. Vatandaş rahat olsun. Bu konuda kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum