VİDEO - Diyarbakır’da esnafın gözaltına alınmasına tepki

VİDEO - Diyarbakır’da esnafın gözaltına alınmasına tepki
Ofis sanat sokağı esnaflarından Pine Kafe sahibi ramazan Şimşek kafesinde başlattığı Kürtçe hizmet verme kampanyasından sonra gözaltına alındı. Gözaltı sonrası sanat sokağı esnafı duruma tepki gösterip arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Kafe önünde toplanan esnaflar burada açıklama yaparak gözaltına tepki gösterdi. Açıklamayı sanat sokağı dernek başkanı Ümit Umdu okudu. Yapılan açıklama ise şöyle: Ne yazık ki bu sabah saatlerinde Ofis Sanat Sokağı esnaflarından Pine Kafe sahibi Ramazan Şimşek, Kürtçe hizmet verdiğinden dolayı sosyal medya ve kamuoyu olarak hedef haline getirilerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek adında ne yazık ki gözaltına alındığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Sizler de takdir edersiniz ki bizler okul hayatına başlamayana kadar aile içinde Türkçe konuşmaya başlarız. Okul hayatına başladıktan sonra da hem Kürtçe hem de Türkçe konuşmaktayız.

Sanat Sokağımızda farklı dilde hizmet etmek isteyen varsa biz esnaflar bunu hoşgörü ile karşılarız. Sokaktaki işletmelerin işletmelerin çoğunluğu olağan bir şekilde hizmetini verirken, böyle bir esnafımızın böyle bir hizmet anlayışına karar vermesi kendisinin inisiyatifidir. Buna saygı duyulmalıdır.

Bizler hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan esnafımızın ivedi bir şekilde serbest bırakılmasını talep ederiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum