VİDEO - Diyarbakır’da Cumhuriyet ile yaşıt PTT binası kiraya verildi

Bir dönem Borsa, Darphane ve devlet erkânı hizmet binası olarak kullanılan binada, uzun yıllardır hizmet veren Balıkçılarbaşı Postanesinin taşınması kesinlik kazandı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın en eski yapılardan biri olan Balıkçılarbaşı Mahallesi 4 ayaklı minarenin de bulunduğu Yenikapı Sokaktaki PTT Şubesinin, 110 bin lira karşılığında Diyarbakırlı bir aileye kiraya verildiği öğrenildi. Vatandaşlar, Cumhuriyet ile yaşıt olan tarihi binanın müze yapılması çağrısında bulundu.

screenshot-1.png

Bir dönem Borsa, Darphane ve devlet erkânı hizmet binası olarak kullanılan binada, uzun yıllardır hizmet veren Balıkçılarbaşı Postanesinin taşınması kesinlik kazandı. PTT'nin taşınmasıyla birlikte boşalacak eski PTT binası da Diyarbakırlı bir aileye kiralandığı öğrenildi. PTT binasının Diyarbakır halkı arasında önemli bir değer olduğunu belirten vatandaşlar, binanın aslına uygun olarak restore edilerek, müze yapılması çağrısında bulundu.

screenshot-3.png

Diyarbakır merkez Sur İlçesi Balıkçılar Semti Yenikapı Sokakta bulunan ve Cumhuriyet ile yaşıt olduğu söylenin PTT binası, Diyarbakır'da bilinen ancak adı sır olarak saklanan Diyarbakırlı bir aileye kiralandığı öğrenildi. İddiaya göre aylık 110 bin lira karşılığında eski PTT binası kiraya verilirken, aynı sokağın daha aşağısında yapılan yeni dubleks evlerden birinin de PTT yeni hizmet binası olarak, 25 bin liraya kiralandığı belirtildi. Tarihi PTT binasının aslına uygun restorasyonu yapıldıktan sonra kafe olarak faaliyetine devam edeceği bildirildi. Restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor. Onarımın bitmesinin ardından mevcut tarihi bina kafe olarak hizmet verecek.

screenshot-2.png

Vatandaşlar tepki gösterdi

Çevre sakinleri, Cumhuriyet döneminde yapılan, Diyarbakır ve Türkiye tarihine şahitlik eden yapının hak ettiği gibi değer görmesi ve işlevini kaybetmemesi gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, PTT binasının onarılarak kentin turizmine kazandırılması ve müzeye dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum