VİDEO - Diyarbakır Valiliği ve TBMM'yi kandırmışlar

VİDEO - Diyarbakır Valiliği ve TBMM'yi kandırmışlar
Diyarbakır'ın Bismil İlçesi dışında yer alan Devlet Hastanesi ile bitişikteki esnafların bulunduğu alanı ikiye ayıran duvarın yıkılması meselesi, yılan hikâyesine döndü.

ÖZEL Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Bismil Devlet Hastanesi ile bitişikteki eczane ve esnafların bulunduğu alanı ikiye ayıran duvarın defalarca örülmesine rağmen yeniden yıktırılması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, CİMER ve TBMM'yi dilekçeyle şikâyetçi olan Bayram Eşiyok'un başvurusu üzerine bu kurumların istediği Bismil Devlet Hastanesi, "Duvar örülmüştür" diye bilgi verdi, ancak duvar hala yıkık.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi dışında yer alan Devlet Hastanesi ile bitişikteki esnafların bulunduğu alanı ikiye ayıran duvarın yıkılması meselesi, yılan hikâyesine döndü. Duvarın menfaat amaçlı yıkıldığı gerekçesiyle Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, CİMER ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na şikâyette bulunan Bayram Eşiyok, kendisine verilen cevap karşısında şok oldu. TBMM Dilekçe Komisyonu, duvarın örüldüğü ortada sorun kalmadığı şeklindeki cevabı üzerine hastaneye giden Eşiyok, duvarın yıkık olduğunu tespit etti. Tigris Haber'e konuşan Eşiyok, hastane yetkililerinin, duvar ile ilgili TBMM ve Diyarbakır Valiliği'ne yanlış bilgi verildiğini belirterek, sorunun takipçisi olacağını söyledi.

bismil-devlet-hastanesi-duvari-meselesi-1.jpg

Duvar meselesi yılan hikâyesine döndü

Bismil Devlet Hastanesi ile hemen bitişikteki eczane ve esnafların bulunduğu alanı ikiye ayıran duvar, defalarca örülmesine rağmen kimliği belirsiz kişi yâda kişiler tarafından kırıldı. Bu da hastanede yatan hasta ve hasta yakınlarının daha kolay alış veriş yapmasının önünü açtı. Şehir Merkezinde optik işletmeciliği yapan Bayram Eşiyok, hastanenin ilçe dışında olduğunu belirterek, hasta ve hasta yakınlarının, birileri tarafından komisyon karşılığı bu esnaflara yönlendirildiğini söyledi. Kolay yoldan alış veriş yapılmasına tepki gösteren Eşiyok, bu durumun düzeltilmesi talebi cevapsız kalınca, CİMER, Cumhuriyet Savcılığı ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

"Resmi yazı ile yalan beyanda bulundular"

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'ndan gelen yazı üzerine Tigris Haber'e konuşan Bismilli Esnaf Bayram Eşiyok, Bismil Devlet Hastanesi yetkililerinin hem Diyarbakır Valiliği'ni hem de TBMM Dilekçe Komisyonu'na yanlış bilgi vererek kandırdığını söyledi. Bununla da kalmayıp hastane bahçesindeki duvarın hala yıkık olduğunu tespit eden Eşiyok, "Bismil Devlet Hastanesiyle ilgili bir çok problemimiz var. Kamuya ait duvarın yıkılması ve oradaki esnafın kendi mağaza elemanlarını hastaneye gönderip ve doktordan çıkan reçeteleri kendi mağazalarına yönlendirmelerini talep ediyorlar. Bize gelen hastalardan aldığımız şikayetler üzerine biz de bir mücadele başlattık. Bununla ilgili bir süreç başlattık. Gerek CİMER, gerekse TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve gerekse Bismil Cumhuriyet Baş Savcılığına dilekçe verip şikayetçi olduk. Ama CİMER, Bismil Devlet Hastanesi ile ilgili bilgi istemiş. Kendilerine verilen cevapta, Bismil Devlet Hastanesi, duvar örülmediği halde duvarın örüldüğü şeklinde cevap vermiştir. TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı da Diyarbakır Valiliği'nden bilgi ve görüntüleri istiyor. Diyarbakır Valiliği de Bismil Devlet Hastanesi'nin bilgi istiyor. Bismil Devlet Hastanesi de 'duvar örülmüştür' yazısı yazarak cevap veriyor. Resmi yazıyla yalan beyanda bulundular. Bu nasıl cesaret? Bu cesareti kimden alıyorlar? Cevap verdikten sonra TBMM'den bana gelen yazıdan fark ettim. Geçen hafta Diyarbakır Valiliği Yazı İşlerine gittim, nasıl duvar örülmüştür diye sordum. Bana yine şikayet etmemi istediler. Bunun denetleme kurulu nerede? Neden kimse cevabın doğru olup olmadığını teyit etmiyor. Ben her seferinde neden şikayetçi mi olmam gerekiyor?" dedi.

bismil-devlet-hastanesi-duvari-meselesi-2.jpeg

"Hastane kantini 6 yıldır kapalı"

Bismil Devlet Hastanesi'ndeki kantinin de yıllardan beri kapalı olduğunu hatırlatan Eşiyok, "Bismil Devlet Hastanesinin kamuya ait duvarın yıkılmasına kim, neden göz yumuyor? Şimdi Bismil Devlet Hastanesi ile oradaki özel fabrikayla nasıl bir paslaşma var ki bu duvar örülmüyor? Merkezdeki esnaf ve eczaneci arkadaşlar, hepimiz mağdur durumdayız. Ayrıca Bismil Devlet Hastanesi'nin kantini neden 6 yıldır kapalı? Neden ihaleye çıkılmıyor? Bunun sebebi nedir? Bir devlet hastanesinin kantini nasıl olmaz mı? Adalet yerini bulsun istiyoruz, her şeyin hayırlısı olsun" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum