VİDEO - Diyarbakır müzesi marka olma yolunda

VİDEO - Diyarbakır müzesi marka olma yolunda
 Özel Haber
Diyarbakır Müzenin 90.kuruluşu öğrencilerin hazırladıkları ‘Mezopotamya’dan Yükselen Kültürler’ adıyla bir dizi etkinlikle kutlandı. Diyarbakır Müzesi marka olma yolunda ilerliyor.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Son zamanlarda birbiri ardına düzenlediği kültürel etkinliklerle dikkat çeken Diyarbakır Müzesi kuruluşunun 90. Yıl dolayısıyla; ‘Mezopotamya’dan Yükselen Kültürler’ adı altında Final Okulları’yla ortaklaşa düzenledikleri kutlama izleyenlerin beğenisini kazandı.

diyarbakir-muzesi.jpeg

1934 yılında İçkale kompleksinde kurulan Diyarbakır Müzesinin 90. Yıl anısına düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Final Okulları ile işbirliği halinde yapılan etkinliklerde bir kültür gecesi yaşandı.

diyarbakir-muze.jpeg

Gecede müzenin kuruluşundan günümüze geçirdiği evreler, Diyarbakır’ın ev sahipliği yaptığı 33 medeniyete ait görsellikler ekrana yansırken, kız öğrencilerden oluşan erbane takımının sunduğu şovla başlayan kültürel etkinlik, öğrencilerden oluşan koronun söylediği Anadolu kültüründen ezgiler, Anadolu kültürünün çeşitli dansları, halk oyunları ve Mezopotamya tarihini anlatan performans gösterileri sergilendi.

diyarbakirmuzesi-1.jpeg

DİYARBAKIR MÜZESİ MARKA OLMA YOLUNDA

Etkinliğe ev sahipliği yapan İçkalede bulunan Diyarbakır Müze Müdürü Müjdat Gizligöl etkinlikle ilgili; “90. Yıl dolayısıyla 90 etkinlik hedefimiz vardı.

diyarbakirmuzesi-2.jpeg

Bugün bu etkinliklerin 34.sini gerçekleştiriyoruz. Etkinlikleri özel ve devlet okullarımızla birlikte paydaş bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bugün de Diyarbakır özel okullarından Final Dershaneleri ile birlikte gerçekleştiriyoruz.

diyarbakirmuzesi-3.jpeg

Bu etkinliklerin müzemize katkısı oldukça fazladır. Ziyaretçi sayılarımız her geçen zamanda artıyor. Umut ediyoruz ki; Diyarbakır Müzesi marka haline gelen bir müze olacaktır.” Dedi.

Mezopotamya’da Yükselen Kültürler gecesine İl Kültür Müdürü Sabahattin Genç, Final Okulları Yöneticileri çok sayıda öğrenci ve ailesi ile davetli misafirler katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.