VİDEO - Diyarbakır Büyüksehir Belediyesi’den dev spor kompleks projesi

VİDEO - Diyarbakır Büyüksehir Belediyesi’den dev spor kompleks projesi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe Şilbe tesislerinde büyük bir spor kompleks projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

Özel Şehmus Kızılaslan

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe Şilbe tesislerinde büyük bir spor kompleks projesini hayata geçirmeyi planlıyor. 10 dönümlük alanda yapılacak olan bu projeyle, Diyarbakır halkına kapsamlı bir spor kompleksi kazandırılması hedefleniyor. Bu proje, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Belediye Daire Başkanları, Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan ve TÜFAD Başkanı Abdulsamet Karataş'ın katılımıyla duyuruldu.

diyarbakei-buyuksdehir-dev-4.jpgDiyarbakır’a dev spor kompleks Projesi hazırlanmaya başlanılıyor

Kompleksin, mevcut alanın genişletilmesi ve daha fazla spor dalına ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanması ve bu büyük proje, Diyarbakır'ın spor altyapısını güçlendirmek ve halkın spor olanaklarına erişimini artırmak amacıyla yapılması planlayan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe Şilbe tesislerinde büyük bir spor kompleks projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. Daha önce Büyükşehir belediyesine tahsis edilen, 10 dönümlük alanının süresinin Ekim 2024 tarihine sona ermesinin ardından bu tesisin yan tarafından bulunan ve atıl durumdaki gençlik spor il müdürlüğüne bağlı alanlarının da kapsayacağı dev bir spor kompleksi projesini gündemine aldı.

diyarbakei-buyuksdehir-dev-5.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bu büyük dev spor kompleks projesini Diyarbakır halkına kapsamlı “Bir spor köyü” olarak kazandırılması hedefleniyor. Belediye yetkilileri bu konuyuDiyarbakır il valisi Murat Zorluoğlu’na daha geniş ve daha kapsamlı sunmaya hazırlanıyor.

diyarbakei-buyuksdehir-dev-8.jpg

Bakan, Diyarbakır il valisi Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti

Bu proje, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Kompleksin, mevcut alanın genişletilmesi ve daha fazla spor dalına ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanması planladıklarını, ve bu proje, Diyarbakır'ın spor altyapısını güçlendirmek ve halkın spor olanaklarına erişimini artırmak amacıyla yürüttüklerini ifade eden, Bakan bu dev spor kompleksi hakkında Tigris Habere konuştu.Diyarbakır ilimizin en büyük tesislerinde birisi olan Seyrantepe şilbe tesislerindeyiz. Gerçekten bu büyük spor tesisleri yıllarca çok ciddi bir şekilde kullanıldı. Ama maalesef harabe olmuş viran olmuş 'Yıkılmış, dökülmüş, bakımsız kalmış’ durumda gördüğünüz gibi, dolayısıyla buralarını çok büyük yeni yapılanmaya ihtiyaç var, çok ciddi tamirata ve bakıma ihtiyacı var Hata hata buralarını komple yenilenmesine ihtiyaç olduğunu ve bu konuyu sayın Diyarbakır İl valimiz Murat Zorluoğlunu’na arz ettik.

diyarbakei-buyuksdehir-dev-7.jpg

Sayın valimiz bu konuda çok olumlu ve ılımlı bir yaklaşım sergiledi. Dolayısıyla bizde özellikle buraya teknik heyetimizle yanımıza alarak burada neler yapabiliriz. Nasıl çok güzel bir kompleks yapabileceklerimizi tesisleri yerinde görmek adına, Spor taban birliklerinde görüşlerini ve düşünceleriyle birlikte hareket etmek, adına burada ki spor tesislerini halkımıza daha iyi kullanımına açmak adına bir fikir alışverişi yaparak istişarede bulunduk. Umarım ve inanıyorum Büyükşehir Belediyesi olarak burada yapacağımız tesislerle spor taban birliklerine ve sporcularımıza yeni bir irme kazandıracağımıza düşünüyoruz. Çok önemli ve büyük bir projeyi hayata geçireceğimize inanıyoruz ve buradan bu konuda çok ilgili olan Sayın Diyarbakır İl Valimize çok teşekkür ediyorum.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum