VİDEO - Bedirhanoğlu: Tarihi bir döneme tanıklık ediyoruz


Haber: Naci SAPAN
Foto: Şehmus KIZILARSLAN
TİGRİS HABER - Güneydoğu Sanayici ve iş insanları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma, PKK’nin ateş kes süreci ile ilgili açıklama yaptı. Bedirhanoğlu, “Devlet Bahçeli’nin çağrısı, çağrıya verilen cevap tarihidir. Tarihi bir döneme tanıklık ediyoruz” dedi.
Bu girişimin anlamlı olduğunu belirten Bedirhanoğlu şöyle konuştu:
“İş insanları olarak önemli karşılıyoruz”
“Gelişmeler tarihi öneme sahiptir. Müsbette gelişmeler Kürt meselesinde önemli bir kavşağa geldiğimize işaret ediyor.
Demokratik mekanizmaların devreye girmesi önemli. Simaların devreden çıkması, demokratik çözümlerin gündeme gelmesini önemsiyoruz. İş insanları olarak gelişmeleri olumlu karşılıyoruz. Bu anlamda herkesimin sağduyulu davranmasını , Kürt meselesinin silahlardan arındırılarak çözüme kavuşturulması önemlidir.”
“Kürtler açısından önemli kazanım”
Bir dönem kapandığını, yeni bir dönemin başladığını ifade eden Bedirhanoğlu, “Devlet Bahçeli’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a, Abdullah Öcalan’a, siyasi partilerin liderlerine teşekkür ediyoruz. Süreci yürütenlerin elini güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kürtler açısından önemli kazanım olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Kürtler açısından demokratik zeminlerin oluşmasının kazanım olduğunu sözlerine ekleyen Şah İsmail Bedirhanoğlu, şöyle devam etti;
“Eleştiriler var, bunlar demokrasi gereğidir. Olmalıdır da. Güven karşılıklı devreye girmeli. Önümüzdeki günlerde daha farklı gelişmelere tanıklık edeceğiz. TBMM çatısı altında çalışmaların devam etmesi önemlidir, önemsiyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.