VİDEO - Amedspor’un Teknik Direktörü Yanal’a, Diyarbakır spor bileşenlerinden destek

VİDEO - Amedspor’un Teknik Direktörü Yanal’a, Diyarbakır spor bileşenlerinden destek
Trendyol 1.lig’de mücadele edecek olan Amedspor’un yeni teknik direktörü Ersun Yanal için olumlu tepkiler geliyor. Yanal ile yapılan anlaşma kentte sevinç yaratırken, Amedspor’un yeni sezon için iddiasını da ortaya koydu.

Özel Haber- Şehmus Kızılaslan

TİGRİS HABER - Amedspor Yeni Teknik Direktörü Ersun Yanal transferi taraftarlar arasında olumlu değerlendirirken, Diyarbakır futbol camiasında da olumlu karşılandı. Yanal’ın transferini değerlendiren Diyarbakırlı antrenörler, ‘Büyük transfer’ olarak değerlendirmeler yaparken, Yanal ile süper lig yolunun açık olduğunu, Amedspor’un başarılı bir sezona imza atacağına inandıklarını ifade ettiler.

Teknik Direktör Ersun Yanal’a başarı dileklerini ileten Diyarbakır’ın spor bileşenleri ve Antrenörleri, Ersun Yanal ile yapılan anlaşmayı sezonu değerlendirdiler.

TÜFAD Başkanı: Çok fayda sağlar

Başarı Teknik adam Ersun Yanal'ın transferi hakkında değerlendirmelerde bulunan, Diyarbakır TÜFAD Şube başkanı Abdussamed Karakaş, Amedspor’un Teknik Direktör Ersun Yanal'la anlaşmasının yılın transferi olduğunu belirterek, “Çok tecrübeli bir hoca. 1'nci lig'den Süper Lig'e çıkma aşamasında çok büyük iş düşecek ve onu da başaracak bir Teknik adam" dedi.

Karakaş, amedspor’u, gelecek sezonu, Yanal’ın konumunu şöyle değerlendirdi;

"Amedspor, gelişen, büyüyen ve bölgeyi ve hatta Türkiye'ye aşıp neredeyse ülke dışına çıkarak seyirci yapılanmasına sahip bir spor kulüp. Ersun Yanal hoca, tecrübeli ve iş yapacak bir kadro kuracaktır.

Ersun hocanın geçmişine baktığımız zaman, hem milli takıma kadar yükselmiş, hem Fenerbahçe'yi şampiyon yapmış ve Süper Lig'de birçok takım çalıştırmıştır. Böyle tecrübeli hocalarımızın Diyarbakır’da olması hem Diyarbakır gençlerine, Hem de bizim hocalarımıza örnek teşkil edecek, çok faydası da olacaktır. Tecrübeli hocayla Amedspor'u bir üst lige çıkarmak şansımız da var, bunu yapabilecek güç ve kapasiteye sahibiz, neden olmasın.”

ASKF Başkanı Remzi Dayan: Çok isabetli

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan ise, "Yeni Teknik Direktör Ersun Yanal’ın Amedspor'a ve Diyarbakır'a hayırlı olmasını diliyorum.Bu bomba transfer haberini ilk sizin aracılığınızla Tigris Haber Gazetesinde duyduk, mtlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Ersun Yanal hocamız kendini Türkiye'ye kanıtlamış, Türkiye milli takım başına geçmiş, Fenerbahçe’yi şampiyon yapmış, çok tecrübeli ve Başarılı Teknik adam. Gecen yıl Amedspor'u Şampiyon yapan Mesut Bakkal hocamızla aynı seviyede ve aynı kariyeri eşit olan bir Teknik Direktör getirmiş olsaydılar o zaman düşündürücü olurdu ve Amedspor'a da yakışmazdı diye düşünüyorum.” Dedi.

Dayan, "Ersin Yanal Hoca hem Amedspor'a şampiyonluk getirecek hem çıtayı yükseltecek bir teknik adam. Transferlerde ise çok yerinde ve çok uygun kalitesi belli sporcuları getirecektir. Amedspor'a ve Diyarbakır halkına tekrardan hayırlı olsun, böyle büyük bir transferi yaparak Türkiye'nin gündemine oturan bu transferde emekleri olan Başkan Aziz Eladı'ya, Yönetim kuruluna, içinde ASKF'nin de yer aldığı Diyarbakır istişare Kuruluna ve Diyarbakır STK temsilcilerini tebrik ediyorum” dedi.

Doğru: Misyon kazandıracak

Amedspor'un eski yönetim kurulu üyelerinden Cemal Doğrul ise, Ersun Yanal transferi ile ilgili şunları ifade etti;

"Ersun Yanal Hoca'nın gelişi Diyarbakır'a ve Amedspor'a misyon kazandırmış olacak. Amedspor geçen yıl çok büyük çalışmalar yaparak Trendyol 1 Lig'e çıkma başarısını elde etti. Bu başarının devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tüm Diyarbakır'ın spor kamuoyunun etrafında odaklandığı ve birleştiği, başarının olmazsa olmaz olduğu bu süreçte, geçen senede kalan başarının üstüne de katarak, daha ileriye götürecektir. Bu yapılan olumlu transfer hem spor kamuoyunun hem de Taraftarları çok memnun etmiştir."

Vizyonuyla katkı sunacaktır

Diyarbakır Sanayi spor Başkanı ve Antrenör Şirin Ecevit Talva, Amedspor Yılın en büyük transferini Ersun Yanal hocayla anlaşarak yaptığını söyledi. Talva, "Türkiye milli takımda görev almış Fenerbahçe’yi şampiyon yapmış, Süper liglerde birçok takım çalıştırmıştır. Ersun Yanal Hoca'nın Amedspor'a çok büyük katkı sağlayacağını cani gönülden inanıyorum. Amedspor çok iyi bir iş başardı. Kim bu başarılı transferi gerçekleştirdiyse tebrik ederim. Ersun hoca burada çok başarılı olacak, çok iyi işler başaracaktır. Çünkü bilgi ve birikimleriyle, vizyonuyla, deneyimi ile katkı sunacaktır” dedi.

Karşılıklı katkılar olacak

Diyarbakır Bağlar Belediyespor Teknik Direktörü Cihan Çetin ise duygularını şu sözlerle ifade etti;

"Amedspor'un bu büyük birlik beraberliği, aldığı şampiyonluk sadece bu bölgede değil, ülkemizde ve hatta Dünyaya örnek olduğunu samimiyetimle ifade etmek isterim. Tabi ki buradaki en büyük başarının baş mimarı ise unutmamak gerekir ki Mesut Bakkal hocadır. Ersun hocanın kariyerine ve başarılarına hiç kimse bir şey diyemez. Türkiye'de Fenerbahçe'yi şampiyon yapmış, Türkiye milli takımının teknik direktörlüğünü yapmıştır. Çok başarılı, çok tecrübeli, bilgisi ve birikimleriyle Amedspor’u bir üst lige Süper lige çıkaracağına inanıyorum. Amedspor hocaya, hoca Amedspor’a vizyon kazandıracaktır. Kaliteli ve uygun transferler yapacağına inanıyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.