VİDEO - Amedspor, Ersun Yanal'ı resmileştirdi

VİDEO - Amedspor, Ersun Yanal'ı resmileştirdi
Amedspor, Teknik Direktör Ersun Yanal ile karşılıklı imza atarak anlaşmayı resmileştirdi. Resmi imza için Yanal, özel uçakla Diyarbakır'a geldi. Yanal'ı havalimanında yöneticiler ve taraftar grubu karşıladı.

Mehmet Türk - Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Şehmus Özer Tesisleri'nde yeşil kırmızılı taraftarların da katıldığı coşkulu bir imza töreni düzenlendi. Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ve Ersun Yanal eşi ve çocukları ve yönetim kurululu üyeleriyle birlikte imza törenin yapılacağı alana alkışlar ve "Geliyor âlemin kralı geliyor" tezahüratları eşliğinde geldi.

ersun-yanal-imza-toreni-2.jpeg

Elaldı: Hocamızın duruşu Amedspor ile örtüşüyor

İlk konuşmayı Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı yaptı. Çok önemli ve süreçten geçtiklerini belirten Başkan Elaldı, "Çok önemli günlerden geçiyoruz. Tarihi gün yaşıyoruz. Birinciliğe çıktımız zaman içimizdeki ruh ve enerji halen devam ediyor. Bu yüzden önümüze Süper Lig hedefini koyduk. Süper lige hedefi için nasıl bir hoca ile çalışabiliriz diye düşünüyorduk. Bunun için Ersun Yanal hocamızla temasa geçtik. Sağolsun yakın ilgi gösterdi kendileri de. Akşam görüşmeye başladık ve Şimdi çok anlamlı bir görüşme sonucu anlaşma yapıyoruz. Bizimle örtüşen çok ortak noktalarımız var Ersun hocanın. Bizimle örtüşen hayat, spor ve yaşam felsefesi var. Futbol ideolojisi Amedsporla benzeşiyor. Bunun sonucunda Amedspora yakın olduğuna inandığımız izlenimi ortaya çıktı ve içtenlikle şunu söylemek istiyorum; Amed sadece bir spor kulübü değil. Amedspor bir dik duruş ve bir Türkiye'nin önemli hikâyesidir. Bu hikayemizin çok daha uzun ve başarılı olması için çalışacağız. Futbol anlayışı ile devrim yaratmıştır. Bir takım için önemli olan başarı devamlılığıdır. Futbol sadece spor değil, birçok alanı kapsıyor. Bütün kısımlarıyla bu işin içerisinde olacağız. Taraftar ve halkımızdan isteğimiz Ersun hoca bize zaman tanımanızdır. Başarılarla dolu bir sürece giriyoruz. Siz sabır gösterin biz de size hizmetkar olarak size Amedspora layık olmaya çalışağız. Sizler şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Biz bu emeği ve çabayı vermekten gurur duyuyoruz. Süper Lige çıkmak için büyük çaba içinde olacağız. Şampiyonluğa oynayacak takım sayısı çok fazla Olsun Amedspor ve bizler zoru seviyoruz. Zoru Başarmak daha güzel bir şey" dedi.

ersun-yanal.jpeg

Yanal: Amedspor'u layık olduğu Süper Lige taşıyacağız

Başkan Elaldı'nın konuşmasının sonunda taraftarlar, Ersun Yanal lehinde tezahüratlar yaptı. Elaldı'nın ardından Teknik Direktör Ersun Yanal konuştu. Taraftarı ve camiayı selamlayarak konuşmasına başlayan Yanal, "Bizi bir araya getiren başkanımız, satır aralarında zaten belirtti. Futbol hepimizin ortak zevki ve değeri. Severek ve inanarak yaptığımız şey futbol. Futbolu sahanın içinde kalarak, sizinle, basınla, halkla ve yönetimle birlikte götürmek için kenetlenmeliyiz. Güçlü bir irade ortaya koyarak zaferle ayrılacağız. Hepimiz fedakârlık yapmamız gerekir. Futbolun içinde kalarak rakiplerimize üstünlük sağlayacağız. Bugün her şeyiyle hak ederek, konjüktürüyle değerleriyle Türkiyemiz'in bir parçası olarak Süper Lig'de kalmak hepimizin hakkı. Hepinizin hakkı. Bu hak için bir olup orada temsil etmeye çalışacağız. Bunun için öncelikle yönetime ortaya koydukları değer için teşekkür ederim. Hepimiz çok heyecanlıyız. Hepimize önemli görevler düşüyor. Futbol hepimizi birleştiren önemli unsur. Bunun içinde kalmalıyız. Bu bizim olmazsa olmazımız. Bugün bu saygınlığı kazanmış ve buraya gelmiş bir takım iin olmazsa olmaz bir hedeftir. Şu andan itibaren bu takımı, Amedspor'u bir üst lige çıkarmak için hepimiz görev aldık. Basın, medya, taraftar, yönetim, içerdeki, dışarıdaki herkes Amedspor'u bir üst lige çıkarmak için, layık olduğu yere taşımak için çalışacağız ve sonunda kazanacağız. Hep birlikte maçlarda buluşacağız" şeklinde konuştu.

ersun-yanal-imza-toreni-1.jpeg

Konuşmaların ardından taraftarların tezahüratları arasında, Ersun Yanal, kendisini bir yıllık Amedsporlu yapan sözleşmeyi Başkan Aziz Elaldı ile birlikte imzaladı. Daha sonra el ele tutuşarak taraftarı selamladı.

*

Ersun Yanal kimdir?

1961, İzmir-Buca doğumlu. Babası Ural Bey, annesi Behiye Hanım. Babasının işi nedeniyle üç yaşında gittiği Denizli-Sarayköy'de Sarayköy İlkokulu, Sarayköy Ortaokulu, İstiklal Mahallesi Merkez Ortaokulu ve Denizli Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü'nü bitirdi. Ardından, şimdilerde Celal Bayar Üniversitesi'ne bağlı olan, o dönemdeki adıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Akademisi Antrenörlük Bölümü'nden mezun olurken yıllarca aktif futbol oynadı.

Neden yola çıktık?

Coğrafyanın kader olmadığına inanıyor, bu topraklardaki çocukların kendilerine fırsat eşitliği yaratılması durumunda kendilerini ispatlayacağını savunuyoruz.

Bu nedenle 2022 yılında Ersun Yanal Vakfı ismiyle bir vakıf kuruldu.

Yaklaşık iki sene süren bir planlamanın sonunda;

Çocukların ve gençlerin bilim, sanat, spor, teknoloji ve eğitim alanlarında gelişimlerine destek vermek, İhtiyaç duyacakları alanlara eşit fırsatlarla erişmelerine yönelik çalışmalar yapmak, İş hayatına donanımlı bir şekilde katılmalarına katkı sunmak, Sporu sevdirmek ve teşvik etmek, Sağlıklı yaşama yönelmelerini sağlamak.

Futbol ve Bilim

Elektrik teknikerliği - BESYO diploması - Futbolcu üçgeninden büyük bir devrim çıkarmayı başarıp ülkemizde “futbol" ile “bilim" kavramlarını yan yana getirin ilk isim oldu.

Polar, GPS, analiz, atletik performans, koşu mesafeleri, sporcu beslenmesi, psikoloji, fiziksel testler, yağ oranı, kan değerleri ve vücut kitle endeksi kavramlarını futbol sahasına taşıdı, uyguladı, başarılı oldu.

“Performans Antrenörü ve “Analiz Antrenörü gibi meslekler, Yanal sayesinde Türk futbol literatürüne girdi. Düne kadar sahaya üç-dört kişilik ekiplerle çıkan teknik direktörler, Yanal ile birlikte yedi-seki kişilik teknik kadrolar kurdu.

Farklı futbol anlayışıyla enerjik, tempolu, hücuma yönelik, rakibe alan-zaman bırakmayan “Bir Ersun Yanal Takımı kimliği oluşturdu. Denizlispor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nde kurduğu sistem, büyük yankı uyandırdı. Türk futbolunda “ilk kadın yardımcı antrenör ve “ilk kadın psikolog ve “ilk kadın diyetisyen ile çalışan teknik direktör oldu.

Kurduğu izleme - geliştirme sistemiyle Arda Turan'dan Caner Erkin'e, Selçuk İnan'dan Altay Bayındır'a kadar onlarca yıldız futbolcu keşfetti.

A Milli Takım Teknik Direktörü ve TFF Futbol Genel Direktörü oldu. Yüzde 53,33 galibiyet yüzdesiyle A Milli Takım tarihinin en başarılı teknik direktörü olarak zirvede yer aldı.

2013-2014 sezonunda Süper Lig tarihinin en erken şampiyonluğunu Fenerbahçe ile yaşadı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor forması giymeden Süper Lig'de şampiyon olan ilk Türk teknik direktör unvanını da kariyerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.