Van'da kadınların yürüyüşüne müdahale: 18 gözaltı

Van'da kadınların yürüyüşüne müdahale: 18 gözaltı
Van'da, Tevgera Jinên Azad/Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde "Kadınlar özgürlüğe yürüyor" şiarıyla Sanat Sokağı’nda yüzlerce kadın bir araya geldi.

TİGRİS HABER - Van'da Sanat Sokağı'nda "Kadınlar özgürlüğe yürüyor" pankartlarıyla bir araya gelen yüzlerce kadının bulunduğu kalabalığa polis müdahale etti. Müdahale sırasında 18 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Helin Demirtepe, Zeynep Tağtekin, Gülcan Bedirhanoğlu, Selamet İnedi, Evin Babur, Yıldız Tuncer, Zahide Kutlu, Meryem Ürgül, Mizgin Kaya, Zeynep Sayıner, Delil Aksoy, Veysi Şen, Hekim Karşin, Muhammed Orhan, Hazar Çelik, Neçirvan Kaya, Ertuş Kaya ve Necdet Sadat.

Gözaltına alınan yurttaşlar hastane muayenesi için Van Yüzüncü Yıl Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne götürüldü. Akşam saatlerinde ifadelerin alınması bekleniyor.

DEM Parti Kadın Meclisi de gözaltılara karşı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"TJA’nın 'Kadınlar özgürlüğe yürüyor' şiarı ile Van’da gerçekleştirmek istediği yürüyüşe yönelik yapılan saldırı, bu ülkede özgürlük ve eşitlik isteyen tüm kadınlara yapılmış bir saldırıdır. Onlarca kadın yoldaşımızı darp ederek gözaltına alanlar, saldırı emri verenler savaştan beslenenlerdir. İyi bilinsin ki; Kürt kadın hareketi ile dayanışmayı büyüterek bu saldırılara en güçlü cevabı vereceğiz. Özgürlük ve eşitlik mücadelemiz etrafında kenetlenerek, bu topraklarda onurlu barışın öncülüğünü yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Gözaltına alınan kadın yoldaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.”

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.