Ünlü sanatçı Kırmızıgül’den tarihi yapının kafeye dönüştürülmesine sert tepki; ‘Cinayet olur’

Ünlü sanatçı Kırmızıgül’den tarihi yapının kafeye dönüştürülmesine sert tepki;  ‘Cinayet olur’
Diyarbakırlı ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Balıkçılarbaşı PTT’sinin kafe olarak kiraya verilmesine tepki gösterdi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haber

TİGRİS HABER -Diyarbakırlı ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Balıkçılarbaşı PTT’sinin kafe olarak kiraya verilmesine tepki gösterdi. Kırmızıgül, çocukluğunun geçtiği tarihi yapının kahvaltıcı, kebapçı veya kafeye dönüştürmenin cinayet olacağına değinerek, Sayın Kültür bakanımız, Valimiz ve Belediye başkanımız sizden rica ediyorum; Diyarbakır’a yakışır bir şekilde “Sinema müzesine” dönüştürün” dedi.

0d2369cd-65f6-4dac-92f4-61659354ba4e.jpeg

Kısa bir süre önce Tigris Haber Gazetesi olarak gündeme getirilen Sur ilçesinde tarihi Balıkçılarbaşı PTT Şubesi’nin, bir aileye kafe yapılmak üzere kiraya verildiğine yönelik yayınımız yankı bulmaya devam ediyor.
Haberin yayınlanmasının ardından Diyarbakır Sinema Ofisi, tarihi PTT Şubesi’nin onarılarak ‘Sinema Müzesi’ne dönüştürülmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.
Sinema Ofisi’nin çağrısına Diyarbakırlı ünlü sinema ve ses sanatçısı Mahsun Kırmızıgül’den destek geldi.

45b85ad9-c8c9-4cca-a286-4a0df68c6da7.jpegKırmızıgül; “Kafe olması cinayet olur”
Kırmızıgül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Doğup büyüdüğüm kadim kent Diyarbakır’ın tarihi postanesi duyumlarıma göre kafe olarak kiraya verilmesi düşünülüyormuş. Çocukluğumuzun geçtiği bu yapıyı kahvaltıcı, kebapçı veya cafeye dönüştürmek cinayet olur.
Bakan, Vali ve Belediye Başkanına çağrı; “Sinema Müzesine dönüştürün”
Sayın Kültür bakanımız, Valimiz ve Belediye başkanımız sizden rica ediyorum, bir zamanlar İpek Borsasının Merkezi, Cumhuriyet sonrası Darphane olan bu yapıyı Diyarbakır’a yakışır bir şekilde “Sinema müzesine” dönüştürün. Bizde elimizden geleni yapalım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum