Ümraniye'de neler oluyor?

Ümraniye'de neler oluyor?
İstanbul'da Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Hayvan Barınağında çok sayıda ölü, hasta, bakımsız kedi ve köpek görüntülendi.

TİGRİS HABER - Kocaeli'de AK Partili Gebze Belediyesi’ne ait bakımevinde 30 köpek ve 13 kedinin öldürülüp poşetlerle çöpe atılmasının ardından bir katliam iddiası da İstanbul Ümraniye'den geldi.

Barınaktaki görevlilerin daha önce "yasaklı ırklar var" diyerek gönüllülerine göstermeyi reddettikleri alanların fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşıldı. Gönüllüler kedi ve köpekleri kurtarmak için barınağın önünde toplandı.

Barınakta birçok hayvan ölüsünün bulunduğu, yaşayan kedilerin de özellikle yavru olanların sağlık durumunun iyi olmadığı görüntülere yansıdı.

Barınakta bir çok tarihi geçmiş mamanın da bulunduğu öne sürülürken olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Barınağa giden zabıtalar hayvanseverleri dışarı çıkarmaya çalıştı. Bazı gönüllüler ise darp edildi.

"Görüntüler izinsiz kaydedildi"

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Ümraniye Belediyesi konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada görüntülerin izinsiz kaydedilerek algı oluşturma amacıyla yayıldığı iddia edildi. Kamuoyuna yansıyan bilgilerin tamamen yanlış olduğunu savunan belediye kaynaklarının yaptığı açıklamada, "Bu görüntüler, hayvanların bakımsız olduğu gibi bir algı oluşturmak amacıyla, bağlamından koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Bakımevimizde tedavi görmekte olan hayvanlarımız, sokaktan yaralı ve hasta halde getirilmiş olup, veteriner hekimlerimizin gözetiminde iyileşme süreçleri devam etmektedir. Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Hayvan Barınağına ait hayvan gömü alanının izinsiz şekilde kazıldığının savunulduğu açıklamanın ilgili kısmı şöyle:

"Bu da farklı bir amaçla sosyal medyaya yansıtılmıştır. Bu tür eylemler, gerçek durumu çarpıtma niyeti taşıyan girişimlerdir. Hekimbasi Sahipsiz Hayvan Bakımevi'miz, her zaman hayvanseverler ve ilgili derneklerle işbirliği içinde, sokak hayvanlarının rehabilitasyon süreçlerini titizlikle yürütmeye devam etmektedir. Merkezimize izinsiz giriş yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Yanlış bilgilendirmelere karşı duyarlı olmanızı rica ediyor ve her zaman hayvanlarımızın iyiliği için büyük bir özenle çalıştığımızı vurgulamak istiyoruz."

Kaynak:Gazete Duvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.