Ücret ödememek için doktorlara nöbet sonrası çalışma yasağı iddiası

Ücret ödememek için doktorlara nöbet sonrası çalışma yasağı iddiası
AK Parti'nin tasarruf paketi sağlık sektörünü de kapsıyor. Nöbetçi doktorlara ücret ödenmemesi için nöbet sonrası çalışma yasağı getirileceği iddia ediliyor. Bu durumda randevular iptal olacak ve hastalar muayene olamayacak, ciddi mağduriyetler yaşanacak.

Sait BAYRAM’ın Özel haberi

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kamuda tasarruf genelgesine sağlık da dahil edildi. İddiaya göre, nöbetçi doktorlara ücret ödenmemesi için nöbet sonrası çalışma yasağının getirileceği ileri sürülerek, yasağın getirilmesi durumunda randevular yanacak, hastalar muayene olamayacak ve ciddi mağduriyetler ortaya çıkacak.

Nöbetçi doktorlara "çalışmama" yasağı iddiası

Alınan bilgiye göre, önümüzdeki ay tasarruf tedbirleri nedeniyle hastanelerde doktor bulmak zorlaşacağı öğrenildi. Genelge kapsamında, Nöbet tutan doktorlara nöbet ücreti ödenmemesi için nöbet sonrası çalışma yasağı getirileceği bildirildi. Yasakla birlikte, vatandaşların aldığı randevular yanacak, hastalar muayene olamayacak ve bu da ciddi mağduriyetlere yol açacak.

"Yasak yeni mağduriyetler yaratacak"

Adının açıklanmasını istemeyen bir sağlık çalışanı, yasağın yaratacağı mağduriyeti şöyle dile getirildi.

"Günde 300 hasta muayenesi yapılan bir (A) hastanesinde KBB branşında 3 doktor çalışmakta ise bunlardan biri nöbetçi olması nedeniyle olmayacak, diğerinin de ameliyat günü olması nedeniyle olmayacak, 3'üncü doktor da acil, konsültasyon, MHRS gibi hastalar dışında hasta bakamayacak. Dolayısıyla 200 hasta mağdur olacak. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Zaten Nöroloji, KBB, Cildiye, Göz, Çocuk Cerrahisi gibi birçok branşta doktor yetersizliği yetmemiş gibi bir de nöbet ücreti ödememek için bu tedbirler alınırsa sağlıkta sos veriliyor olacak."

Başka bir sağlık çalışanı ise, nöbet tutan doktorlara, nöbet ücreti ödenmemesi için nöbet sonrası çalışma yasağının bakanlık genelgesinde yer aldığını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum