Türkiye'de Ağustos 2024 Sıcaklık Rekoru Kırdı

Türkiye'de Ağustos 2024 Sıcaklık Rekoru Kırdı
Türkiye, Ağustos 2024'te ortalama 26,4 derece sıcaklıkla, mevsim normallerinin 1,3 derece üzerinde geçti.

TİGRİS HABER - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, bu sıcaklık, son 53 yılın en yüksek 4. Ağustos sıcaklığı olarak kaydedildi.

Bölgesel Sıcaklık Dağılımı

  • Marmara Bölgesi: Ortalama sıcaklık 26,1 derece olarak ölçüldü. Tekirdağ, Kırklareli ve Sarıyer çevrelerinde mevsim normalleri gözlemlenirken, diğer kesimlerde normallerin üzerinde sıcaklıklar kaydedildi. Çorlu'da en düşük sıcaklık 14,3 derece, Edirne'de ise en yüksek sıcaklık 39,9 derece olarak ölçüldü.

  • Ege Bölgesi: Ağustos ayında ortalama sıcaklık 28,2 derece oldu. Akhisar ve Afyonkarahisar çevrelerinde mevsim normallerinde, diğer bölgelerde ise normallerin üzerinde sıcaklıklar görüldü. Kütahya Simav'da 10,3 derece, Aydın Nazilli'de ise 44,1 derece ile en düşük ve en yüksek sıcaklıklar kaydedildi.

  • Akdeniz Bölgesi: Ortalama sıcaklık 29,2 derece olarak ölçüldü. Finike ve Hatay çevrelerinde mevsim normallerine yakın sıcaklıklar gözlemlenirken, diğer kesimlerde normallerin üzerinde sıcaklıklar görüldü. Göksun'da en düşük sıcaklık 7 derece, Köyceğiz'de en yüksek sıcaklık ise 43,1 derece olarak kaydedildi.

  • İç Anadolu Bölgesi: Ağustos ayında ortalama sıcaklık 23,8 derece oldu. Çiçekdağı ve Polatlı çevrelerinde normallerin üzerinde sıcaklıklar görülürken, diğer bölgelerde normallere yakın değerler ölçüldü. Polatlı'da en yüksek sıcaklık 40 derece, Kangal'da ise en düşük sıcaklık 1,9 derece olarak kaydedildi.

  • Karadeniz Bölgesi: Orta ve Batı Karadeniz'de, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerine yakınken, diğer bölgelerde normallerin üzerinde sıcaklıklar gözlemlendi. Bölgenin ortalama sıcaklığı 24,2 derece olarak ölçüldü.

  • Doğu Anadolu Bölgesi: Ortalama sıcaklık, Iğdır ve Van çevrelerinde normallerin üzerinde, diğer bölgelerde ise normallere yakın sıcaklıklar görüldü. Ergani'de en yüksek sıcaklık 40,9 derece, Sarıkamış'ta en düşük sıcaklık 3,2 derece olarak kaydedildi.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Ağustos ayında ortalama sıcaklık 32,1 derece olarak ölçüldü. Kilis ve Batman çevrelerinde normaller gözlemlenirken, diğer bölgelerde normallerin üzerinde sıcaklıklar kaydedildi. Cizre'de en yüksek sıcaklık 46,1 derece olarak ölçüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.