Türkiye voleybolda dünya "1" numarası
TİGRİS HABER - AA Spor Sohbetlerine konuk olan Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB Milletler Ligi'ndeki şampiyonluğu, başantrenör Guidetti'nin yerine Santarelli'nin getirilmesi, Vargas'ın vatandaşlık süreci, voleybolun reytingi ve Filenin Efeleri'nin hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Federasyon başkanı olarak Türkiye'ye bir şeyler kazandırmak için risklere girmek durumunda kaldığına dikkati çeken "Sadece şampiyon olmadık, aldığımız puanlarla biz dünya birincisi olduk. Artık Türkiye, dünya biri. Kulüpler bazında Avrupa'da bir finali iki Türk takımı oynuyor, yarı finaldeki 4 takımından 3'ü Türk." diye konuştu.
Filenin Sultanları'nınbaşantrenörüSantarelli'nin geçen yıl takımıyla İtalya'da, Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda da Sırbistan ile kürsünün en üst basamağına çıktığını, kısa zaman sonra Türkiye'nin başında çıktığı ilk organizasyonda da aynı başarıyı yakaladığını vurgulayan Üstündağ, şunları söyledi:
"GiovanniGuidetti ile yaşadığımız süreç hep mükemmel gitmedi ama ayrılırken de 10 eksiden artıları varsa biz o artıyı gördük. Kucakladık, bağrımıza bastık. Hala bu ülkeden ekmek yiyor. Yöneticiliğin zorluğu karar vermelisin. Çok isim söylendi yerli, yabancı. En az gündeme gelen Santarelli'ydi. Sırbistan ile dünya şampiyonluğu yaşamış ve 1 yıl daha kontratı var. Koçu ikna ediyorsun önüne proje koyuyorsun ve proje istiyorsun. Sunduğu, hedeflediği projeler bizimkilerle aynı noktadaydı. O zaman dedik ki biz bu yolu yürürüz."
Keşkeler ile yaşamayı sevmiyorum"
Milli takımlar düzeyinde yapılan değişikliklerin zamanlamasına ilişkin Üstündağ, "Keşkeler ile yaşamayı sevmiyorum. O bir kısmet demek ki mücadele gücümüz oraya kadar yetmiş." dedi.
Türkiye'nin Tokyo Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde Güney Kore'ye yenildiği karşılaşmaya dair "kabul edemediği" şeyler olduğuna dikkati çeken Üstündağ, şunları söyledi:
"Biz o turnuvada hem başarısız olduk hem gönüllerin takımı olamadık. Tokyo Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde kaybettik. Bunu kabullenemem. Bir turnuva boyunca oynatmadığın oyuncuyla... Şöyle bir anlayış vardır, zayıf bir rakip diye... Oyuncu vardı, "Hocam ya ayakkabıları koysak yener'. Ayakkabı oynamıyor, voleybol hata affetmiyor. Sen servis kaçırıyorsun, rakibe sayı yazıyor. Manşeti tribüne alıyorsun, rakibe sayı yazıyor. Hatalarla mücadele ettiğin bir oyun voleybol. Orada öz güvenin, strateji hatasının kurbanı olduğumuzu düşünüyorum. Voleybol hata götürmez beni birazda orada o üzdü. Strateji hatasının kurbanı olduğumuzu düşünüyorum."
"Biz daha çok büyüyeceğiz. Bu imkanlarla bunu yaptıysak daha iyisini nasıl yaparız buna bakacağız." diyen Üstündağ, şöyle devam etti:
"Vargas için iletişim, samimiyet ve dürüst olmak önemliydi. Vargas, 'Malatyalıyım, başkan nereliyse ben oralıyım' diyor. Türk voleybolunun bu noktaya gelmesi bu süreci götüren kişiler, federasyon, benim değil bizim davranışımız, ilkeli oluşumuz bizi bu noktaya getirdi. Vargas, 'ben bu ülkeyi seviyorum, ekmek yiyorum, para kazanıyorum, itibar kazanıyorum, taraftar beni seviyor, milli takımda oynayanların çoğu arkadaşım, mutluluğu burada görüyorum, burada mutlu olmaya devam etmek istiyorum' dedi. Biz de süreci tamamlamak kaldı. Alexia IoanaCaruțasu ile de ilgileniyoruz. Süreyi doldurmasını bekliyoruz. Eylülden sonra bu yöntem artık kullanılmayacak. Belli bir süre geçtikten sonra Vargas ile birlikte oynayabilecek. FIBA ile görüşmeler yaptım. Sporcularım nasıl sahada savaşıyorsa ülkem için canımı veririm." (AA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.