Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası Trabzon’da Başladı

Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası Trabzon’da Başladı
Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası, Trabzon’da Başladı. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Ercüment Taşdemir, düzenlediği basın toplantısında, şampiyonaya yaklaşık 550 sporcunun katıldığını açıkladı.

Şehmus KIZILASLAN

Avrupa Şampiyonası İçin Seçmeler Yapılacak

TİGRİS HABER - Türkiye Karate Federasyonu Başkanın Ercüment Taşdemir şampiyona öncesi yaptığı acıklımda “Bu şampiyonanın Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’na seçilecek sporcuların belirlenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

turkiye-karate-trasbzon-1.jpeg

Üç gün sürecek turnuvanın Trabzon’da ilk kez düzenlendiğini belirten Taşdemir, Türkiye’nin her bölgesinde karate sporunun yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ve Federasyon olarak yeni bir projeye de imza attıklarını ve Türkiye genelinde Karate Premiere Ligi adı altında yeni bir organizasyon başlatacaklarını ifade eden Başkan Taşdemir, Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara ve Anadolu bölgelerinde düzenlenecek bu liglerin merkezinin Trabzon olacağını söyledi.

turkiye-karate-trasbzon-2.jpeg

2027 Avrupa Oyunları’nda Karate Yer Alacak

Karatenin dünyada daha iyi bir yer edinmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Taşdemir, 2027 Avrupa Oyunları için de müjde verdi.

turkiye-karate-trasbzon-3.jpeg

İstanbul’da düzenlenecek Avrupa Oyunları’nda karate branşının yer almasının kesinleşmek üzere olduğunu açıklayan Taşdemir, bu durumun Türk karatesi için büyük bir fırsat olacağını sözlerine ekledi.

Trabzon’da büyük bir heyecanla başlayan, Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası, ülke genelinden gelen sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.