Temassız Ödemelerde Yeni Dönem Başlıyor: Şifresiz İşlem Limiti Artırıldı

Temassız Ödemelerde Yeni Dönem Başlıyor: Şifresiz İşlem Limiti Artırıldı
Temassız işlemlerde yeni dönem yarın başlıyor. Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden temas gerektirmeden ödeme yapmayı sağlayan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti değişiyor.

TİGRİS HABER - BDDK'dan Yeni Düzenleme Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalara gönderilen yazıya göre, temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti güncelleniyor. 1 Temmuz 2022'de 750 liraya çıkarılan şifresiz işlem limiti, 2 yıl sonra yeniden düzenlenerek 1500 liraya yükseltildi.

1 Temmuz 2024'ten İtibaren Geçerli Yarından itibaren (1 Temmuz 2024) yürürlüğe girecek olan bu yeni düzenleme ile temassız ödeme işlemlerinde şifresiz olarak yapılabilecek işlem limiti 1500 lira olacak. Bu değişiklik, kart kullanıcıları ve mobil cihaz sahiplerine daha fazla ödeme esnekliği sunacak.

Temassız Ödemeler Nedir? Temassız ödemeler, kredi kartları, banka kartları veya mobil cihazlar üzerinden POS cihazına fiziksel temas gerektirmeden yapılan ödemelerdir. NFC teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen bu işlemler, hem hızlı hem de güvenlidir.

Neden Şifresiz İşlem Limiti Artırılıyor? BDDK'nın yaptığı bu düzenleme ile temassız ödeme işlemlerinde kullanıcıların günlük alışveriş ihtiyaçlarını karşılamaları kolaylaşacak. Şifresiz işlem limiti artırılarak, kullanıcıların daha yüksek tutarlarda hızlı ve pratik şekilde ödeme yapmaları hedefleniyor.

Temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limitinin artırılması, kullanıcı deneyimini iyileştirirken, ödeme işlemlerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanmasını sağlayacak. Bu yeni düzenleme ile birlikte, 1 Temmuz 2024 itibariyle temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 1500 liraya çıkıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.