CHP'nin Can Atalay başvurusu reddedildi

CHP'nin Can Atalay başvurusu reddedildi
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yayınadığı videoyla CHP'nin Can Atalay için yaptığı olağanüstü toplantı çağrısının TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından reddedildiğini açıkladı.

TİGRİS HABER - CHP, Gezi Davasında hakkında verilen hüküm nedeniyle milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis'i 10 Eylül'de ikinci kez olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un toplantı çağrısını Meclis Genel Kurulu'nun aynı konuda ikinci kez olağanüstü toplantıya çağrılmasına gerek olmadığı nedeniyle reddettiğini açıkladı.

Başarır yayınladığı videoda; "Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen milletvekilliği hakları iade edilmeyen cezaevindeki Türkiye İşçi Partili Can Atalay için 10 Eylül’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağrısı Başkan Numan Kurtulmuş tarafından reddedildi" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Can Atalay, 14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinde Türkiye İşçi Partisinden Hatay Milletvekili seçilmişti; ancak seçildiği dönem Gezi Davası tutuklusu olduğu için Meclis'e milletvekili olarak gelememişti. Daha sonra tutuklu yargılandığı Gezi Davasında mahkeme, Atalay hakkında kesinleşmiş hüküm cezası verince, TBMM'de bu karar okutularak resmi olarak Can Atalay'ın milletvekilliği düşürülmüştü.

Bu gelişmelerin ardından Anayasa Mahkemesi önce hak ihlali kararı verdi, daha sonra gerekçeli kararında da Can Atalay hakkında verilen cezanın yok hükmünde olduğunu belirtti. Bunun üzerine CHP başta olmak üzere tüm muhalefet partileri TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. Olaylı geçen görüşmelerin ardından Anayasa Mahkemesi kararı okutulmadı ve Can Atalay tahliye edilmedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.