Tavşantepe’ye psikososyal destek!

Tavşantepe’ye psikososyal destek!
Milli Eğitim Bakanlık yetkilileri, Diyarbakır Tavşantepe İlkokulu'nda öğrencilere ve öğretmenlere yönelik psikososyal destek çalışmaları yürütmek üzere okul ziyareti gerçekleştirdi.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - Milli Eğitim Bakanlık yetkilileri, Diyarbakır Tavşantepe İlkokulu'nda öğrencilere ve öğretmenlere yönelik psikososyal destek çalışmaları yürütmek üzere okul ziyareti gerçekleştirdi. Psikososyal destek ve rehberlik hizmetleri konusunda istişarelerde bulunuldu.

Diyarbakır Tavşantepe İlkokulu’nda yaşanan olaylar sonrası psikososyal destek sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. Bakanlığın Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar, Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Altuncu Varol ve bakanlık psikososyal destek saha koordinatörleri, Diyarbakır ili Tavşantepe İlkokulu'na giderek destek çalışmaları yürütüldü.

İSTİŞARELERDE BULUNDULAR

Ziyaret kapsamında, Diyarbakır İl Millî Eğitim Şube Müdürü Selahattin Balkan, Bağlar İlçe Millî Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş, Bağlar ve Yenişehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürleri ve Diyarbakır Psikososyal İl Ekibi ile bir araya gelinerek yaşanan olayla ilgili sürecin yürütülmesine yönelik istişarelerde bulunuldu.

GENEL MÜDÜR BİLGİ VERDİ

Genel Müdür Mustafa Otrar, okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek öğrencilere nasıl destek olabilecekleri, okula devamlılığın önemi ve günlük rutinin korunmasının öğrenciler üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi. Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Altuncu Varol ise öğrencilerle bir araya gelerek onların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine yönelik etkinlik çalışmalarına katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, il/ilçe psikososyal destek hizmetleri ekipleri tarafından öğrencilere ve öğretmenlere yönelik yürütülecek çalışmalar kapsamında bir yol haritası belirledi. Bakanlığın süreci yakından takip ederek ihtiyaçlar doğrultusunda gereken her türlü desteği sunmaya devam edeceği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.