Taşdemir'den karate adası projesi: Karate camiasına yeni bir vizyon

Taşdemir'den karate adası projesi: Karate camiasına yeni bir vizyon
Türkiye Karate Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kurulu, 22 Ekim Salı günü Ankara’da yapılacak.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Türkiye Karate Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kurulu, 22 Ekim Salı günü Ankara’da yapılacak. Başkanlık seçimlerinde en fazla delege oyuna sahip adaylardan biri olan Ercüment Taşdemir, "Karate Adası" adıyla dikkat çeken büyük bir proje sunuyor.

Başkanlık Seçimleri ve Taşdemir’in Vizyonu

Ercüment Taşdemir, Türkiye Karate Federasyonu başkanlık seçimlerinde en güçlü adaylardan biri olarak öne çıkıyor. Delegelerin büyük bir desteğini arkasına alarak başkanlık yarışına katılan Taşdemir, seçimi kazanması durumunda "Karate Adası" gibi projelerle Türk karate camiasını bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Taşdemir, Türkiye genelinde karate altyapısını güçlendirmek ve sporcuları küçük yaşlardan itibaren profesyonel eğitimle tanıştırmak amacıyla bölgesel taramalar yapmayı planlıyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde düzenlenecek ulusal ve uluslararası karate şampiyonlarıyla bölgedeki potansiyel yeteneklerin keşfedilmesi ve Türk karate alt yapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

"Karate Adası" Projesi ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

Taşdemir’in en dikkat çeken projelerinden biri olan "Karate Adası", Türkiye’de karate sporunun geleceği için devrim niteliğinde adımlar atmayı planlıyor. Antalya kıyılarındaki 41 adadan birinde inşa edilecek olan bu dev proje, sadece karate sporuna değil, tüm bireysel spor branşlarına hizmet edecek şekilde tasarlanacak.

Projenin tasarımı, dünyaca ünlü Türk mimar Sunay Erdem tarafından gerçekleştirildi. 29 yıllığına kiralanacak ada, Türkiye Karate Federasyonu ve Karate Vakfı’nın desteğiyle yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek. Bu süreç boyunca ada, karate federasyonunun kontrolünde olacak ve projeyle Türk karate camiasına kalıcı bir miras bırakılacak.

Projenin Ana Hedefleri

"Karate Adası" projesi, sporcular için modern eğitim ve antrenman tesisleri, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapma imkânı, sporcu kampları ve gelişim programları sunmayı hedefliyor. Ayrıca, karate kültürünün yaşatılması, antrenör ve hakem eğitim programları, sporcu psikolojisi ve fiziksel gelişim seminerleri gibi birçok alanı kapsayan projeyle Türk karate camiasına benzersiz bir spor merkezi kazandırılması planlanıyor.

Ercüment Taşdemir Kimdir?

Ercüment Taşdemir, 15 Ekim 1967’de Çıldır, Ardahan’da doğdu. Uzun yıllardır karate sporuna çeşitli alanlarda hizmet veren Taşdemir, şu an Türkiye Karate Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın başkanlığını yapıyor. Karate Dünya ve Avrupa A Klasmanı hakemi olan Taşdemir, 3. Kademe 6. Dan Karate Antrenörü, Dünya Shotokan Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Karate Federasyonu Merkez Hakem Kurulu eski başkanıdır.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Taşdemir, Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yapmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın farklı kademelerinde görev alan Taşdemir, İstanbul Eyüpsultan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü gibi önemli pozisyonlarda da çalışmıştır.

2021’de Türkiye Karate Federasyonu başkanlık seçimlerine katılan Taşdemir, rahmetli Esat Delihasan’ın vefatının ardından yapılan seçimde 5 oy farkla seçimi kaybetmişti. 2024’te yapılacak olan Türkiye Karate Federasyonu başkanlık seçimlerine ise yeniden aday adayı olarak katılmaya hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.