Tarihin sıfır noktasında cep yakan ücretler!

Tarihin sıfır noktasında cep yakan ücretler!
Urfa’nın en önemli turistik merkezlerinden olan Göbeklitepe’de yer alan bir kafenin içecek fiyatlarını gören şok oluyor.

TİGRİS HABER - Urfa’nın en önemli turistik merkezlerinden olan Göbeklitepe’de yer alan bir kafenin içecek fiyatlarını gören şok oluyor. İnsanlık tarihinin en eski yapılarından Göbeklitepe’deki ücretler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Dünyanın, Türkiye’nin ve Urfa’nın en önemli bölgelerinden, tarihi MÖ. 9600 ila 9500 yıllarına dayanan; pek çok yerli-yabancı turistin hayranlıkla ziyaret ettiği Göbeklitepe’deki bir kafede satılan soğuk içeceklerin ücreti herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Pek çok kaynakta “tarihin sıfır noktası” olarak isimlendirilen bu kadim antik yapıda yer alan bir kafedeki fiyatların yüksekliği görenlerin ağzını açık bıraktı. Fiyatlardan şikâyetçi olan ziyaretçiler konuyu sosyal medyalarına taşıdı. Yapılan yorumlarda turistlerin dahi kaçırıldığı bilgisine yer verildi. Buna göre kafedeki ürünlerin en ucuzunun 43 lira, en pahalısının da 125 liradan satıldığı haberleri gündemde yerini aldı.

Gerekli adımlar atılacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte söz konusu mekâna denetim yapılacağı bilgisi yer aldı. Söz konusu fahiş fiyatların önüne geçilmesi adına gerekli tüm adımların atılacağı söylendi.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum