Tanrıkulu'ndan Tavşantepelilere: "Cesur olun, bildiklerinizi paylaşın"

Tanrıkulu'ndan Tavşantepelilere: "Cesur olun, bildiklerinizi paylaşın"
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili olarak, Tavşantepelilere seslenerek "Narin'in köyünden, bu bilgileri cesaretle paylaşacak birilerinin çıkması gerek" dedi.

TİGRİS HABER - 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili olarak, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu köylülere seslendi. Bir televizyon programında konuşan Tanrıkulu, "Diyarbakır, adalet değerlerine önem veren bir kent. Narin'in köyünden, bu bilgileri cesaretle paylaşacak birilerinin çıkması gerekiyor," dedi.

Tanrıkulu, Diyarbakır'da bu tür bir olay karşısında insanların suskun kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti ve ekledi: "8 yaşında bir çocuğun bu şekilde zorla alıkonulup öldürülmesi karşısında sessiz kalmamak gerekir. Bunun için milletvekili olmaya veya özel bir unvana ihtiyaç yok."

Tanrıkulu, köy sakinlerine yönelik çağrısını şöyle sürdürdü: "Eğer vicdanımız korkudan dolayı suskunlaşmışsa, biz ne için yaşıyoruz? İnsan değerleri ve vicdanı için yaşar. Ölüm olayının arkasında ne olursa olsun, bilgi sahibi köylülerin ailelerine ya da adli makamlara bilgi vermeleri gerekir."

Ayrıca, Tanrıkulu Narin'in arama çalışmalarına ilişkin eleştirilerini de dile getirdi: "Narin'i bulmak için yapılan teknik aramalarda, 19 gün sonra su içinde deforme olmuş bir çocuk cesediyle karşılaşmamız kabul edilemez. Kaybolan bir çocuğu ararken bataklıklar, su kaynakları, ormanlık alanlar ve varsa uçurumlar gibi yerler araştırılır. Nasıl oluyor da teknik cihazlarla yapılan aramalarda bulunamıyor?"

Kaynak:T24

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum