Tanrıkulu, Silivri tutuklularını ziyaret etti

Tanrıkulu, Silivri tutuklularını ziyaret etti
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bugün Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Selçuk Kozağaçlı ve Van Büyükşehir eski Belediye Başkanı Bekir Kaya’yı ziyaret etti.

TİGRİS HABER - Tanrıkulu, Silivri’de ziyaretlerini tamamladıktan sonra, cezaevi önünde video çekimi yaptı, görüşmeleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi;

Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi;

“Silivri’deyim; Osman Kavala’yı, Can Atalay’ı, Tayfun Kahraman’ı, Selçuk Kozağaçlı’yı ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Bekir Kaya’yı ziyaret ettim.

Hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutuluyorlar. Yapılan yargılamaların hiçbiri adil değildi ve hukuka uygun yapılmadı. Osman Kavala ile ilgili Anayasa Mahkemesine yapılan başvuru var; Can Atalay ve Tayfun Kahraman’la birlikte. Yine Osman Kavala ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği cezaevinde kalmaması yönünde karar var. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi bu davayı takip ediyor. Can Atalay’la ilgili Anayasa Mahkemesi dün gerekçeli kararını açıkladı. Bu karara göre, milletvekilliğinin düşürülmesinin, cezaevinde tutulmasının açıkça Anayasaya aykırı olduğunu çok sert ifadelerle yazdı. Bu kararın derhal uygulanması lazım.

Meclis’in yeniden toplanıp Can Atalay’ın milletvekilliğine dönüşüyle ilgili tezkereyi okuması lazım. Cezaevlerinde hukuka aykırı biçimde adil yargılanmadan tutulan binlerce insan var. Cezaevleri önlerinde milletvekili olarak demokrasi ve adalet arayışı içinde olmayacağımız günler içinde çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize Silivri’den selam ve sevgiler; arkadaşlarımızın da dostlarına selam ve sevgilerini bu vesileyle iletiyorum. Görüşmek üzere.” (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum