Tanrıkulu: O bu toprakların tarihidir

Tanrıkulu: O bu toprakların tarihidir
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kürt siyasetçi, yazar, Doktor Tarık Ziya Ekincinin cenaze törenine katıldı.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - 99 yaşında İstanbul'da hayatını kaybeden Kürt siyasetçi, yazar, doktor, tarihçi, insan hakları savunucusu Tarık Ziya Ekinci, vasiyeti üzerine Diyarbakır Yenişehir'deki Şehitlik mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tarık ziya Ekinci için, “O bu toprakların tarihidir” dedi.

Tarık Ziya Ekinci’nin cenaze töreninde konuşan Sezgin Tanrıkulu, aile yakınlığını anlattı, şöyle dedi;

“Değerli büyüğümüz Tarık Ziya Ekinci'nin Diyarbakır'daki cenaze törenine katıldık. Tarık Ziya Ekinci'nin kişisel tarihimizde de özel yeri var, ailesinin özel bir yeri var. Çocukluğumuzda evlerine gitmişliğimiz ve yeğenleriyle beraber büyüyüp, çocuklarıyla arkadaşlık yaptık. Tarık Bey ve ailesi çocukluğumuzda, hafızamızda bir efsane olarak kaldı.

O yaşamlar, bizim şekillenmemizde, gelişimimizde büyük yol gösterici oldu. 99 yıllık yaşamı, bu toprakların tarihidir. Bir hafızanın, bir cesaretin, bir kararlılığın, bir entelektüel birikimin tarihidir.

Yaşamı el verdiği müddetçe halkının hakları için, Türkiye'de demokrasi için, eşitlik için, adalet için, demokrasi için mücadele etti. Bir kez daha ailesine, yakınlarına, dostlarına başsağlığı diliyorum, halkımıza başsağlığı diliyorum, Türkiye'ye başsağlığı diliyorum; hepimizin başı sağ olsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.