Tanrıkulu: "Adil ve Etkin bir soruşturma talep ediyoruz"

Tanrıkulu: "Adil ve Etkin bir soruşturma talep ediyoruz"
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin Güran cinayetiyle ilgili 22 şüphelinin adil bir soruşturmasını talep etti ve CHP olarak bir araştırma komisyonu kurulmasını önereceğini açıkladı.

Sait BAYRAM-Mahsun RENÇBER

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Adliyesi'nde Narin Güran cinayetiyle ilgili bugün ifadesi alınan 22 şüpheli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Adliye binası önünde TİGİS HABER’e konuşan Tanrıkulu, soruşturmanın şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Tanrıkulu, sabah saatlerinden itibaren 22 şüphelinin gözaltına alınıp Diyarbakır Adliyesi'ne getirildiğini belirterek, Sorgulama sürecinin birden fazla savcı tarafından yürütüldüğünü ve bu işlemin akşam saatlerine kadar sürmesinin beklendiğini ifade etti. Tanrıkulu, "Cumhuriyet savcıları, aldıkları beyanları değerlendirip ortak bir karar verecekler. Bu karar, tutuklama, adli kontrol veya serbest bırakma yönünde olabilir. Şüpheliler arasında çelişkili ifadeler olup olmadığını gidermeye çalışacaklar" dedi.

sezgin-001.jpg

“SÜRECİN ŞEFFAFLIĞINI VE ADALETİN SAĞLANMASINI ÖNEMSİYORUZ”

Tanrıkulu, sürecin şeffaflığını ve adaletin sağlanmasını önemsediklerini vurgulayarak, "Bizim amacımız, vicdanları yaralayan, tüm Türkiye'yi derinden etkileyen bu olayda gerçeğin ortaya çıkmasıdır. Adil bir soruşturmanın yapılması ve şüphelilerin sağlıklı bir şekilde yargılanmasının sağlanması için takipçi olacağız" şeklinde konuştu.

“ARAŞTIRMA KOMİSYONU İÇİN ÖNERGE VERECEĞİZ”

Tanrıkulu, CHP olarak olayın tüm boyutlarıyla araştırılması için parlamentoda bir araştırma komisyonu kurulması önergesinde bulunacaklarını duyurdu. Tanrıkulu, "Bu tür eylemlerin ve suçların önlenmesi için devletin tüm kurumlarının ve sivil toplum kesimlerinin ortak bir çözüm geliştirmesi gerektiğine inanıyoruz. Parlamento düzeyinde etkin bir araştırma komisyonu kurulması için önerge vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.