Tahir Elçi, Avukatlar Günü’nde anıldı

Tahir Elçi, Avukatlar Günü’nde anıldı
Diyarbakır Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü'nde öldürülen eski Baro Başkanı Tahir Elçi’yi andı.

 

  Diyarbakır Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. 28 Kasım 2015'te basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu tarihi Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu sokakta yapılan basın açıklamasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Baro Başkanı Ahmet Özmen ve çok sayıda avukat katıldı.

 

 

Üzerinde, Elçi’nin fotoğrafının bulunduğu, "Seni Unutmayacağız" yazılı pankart taşıyan avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Özmen, bir Avukatlar Günü’nü daha Elçi’nin yokluğuyla karşıladıklarını belirtti. Özmen,  "Diyarbakır Barosu üyeleri olarak mesleğimize yönelik bütün olumsuzluklara rağmen tarihi geleneklerimiz ve toplumsal sorumluluklarımızdan hareketle, ebedi başkanımız Tahir Elçi'nin insan hakları mücadelesinde bizlere bıraktığı mirası büyüterek, demokrasi, barış, adalet ve insan hakları mücadelemizi en etkili şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Buradan hak ve özgürlükleri ihlal edilen, adaletsizliğe uğrayan tüm mağdurlara bir kez daha sesleniyoruz, Diyarbakır Barosu her zaman yanınızda olacaktır. Savunma hakkına saygının sağlandığı, mesleğimizin onur ve saygınlığının korunduğu, adil ve demokratik bir ülke dileğinde bulunurken bir kez daha meslek hayatını cezasızlıkla mücadeleye adamış değerli başkanımız Tahir Elçi ile ilgili soruşturma dosyasının takipçisi olacağımızı, faillerinin cezasızlıkla mükafatlandırılmalarına müsaade etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü bu hüzünlü havada kutluyoruz" dedi.

  Özmen, avukatların hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının, hukuk devletinin ve demokrasinin en temel güvencesi olduğunu kaydetti.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.