Sur’un ihyası için 2,5 yıl gerekli
Sur Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Yardımcı Bilal Özkan, Sur’un yeniden imarına, belediye hizmetlerine ve Sur mağdurlarına yapılan yardımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Mersin Silifke doğumlu olan ve Sur Belediyesi’ne kayyum olarak atanmadan önce Adana Pozantı Kaymakamı olarak görev yapan Özkan, Sur’un yeniden inşasında gelinen aşamayı ve Sur’daki belediyecilik hizmetlerini gazetemize değerlendirdi.
Sur’da son durum nedir?
‘Sur’da 44 konutun yapımı devam ediyor’
“Sur’da yıkım çalışmaları şuan %90’lardadır. Altyapı çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Kanalizasyon, su, elektrik gibi alt yapı çalışmaları yürütülüyor ve İl Bank tarafından ihale edildi. Bunun haricinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. İçinde Kiliselerin, camilerin, hamamların olduğu 14 tarihi eserin restorasyonu sürüyor. Bu restorasyon çalışmaları da Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından ihale edildi. Vatandaşların yaşayacağı konutların yapımına da başlandı. Bu kapsamda 44 konutun yapımı devam ediyor. Bu konutlar, giriş artı iki kat şeklinde olacak. Tarihi Diyarbakır evlerine uygun olarak yapılan bu evlerin temelleri atıldı ve kaba inşaatları çıkmaya başladı. Diyarbakır mimarisine uygun olarak yapılan bu evlerin dışı bazalt kaplama olacak. Yine, bu evler eyvanlı, avlulu, bahçeli evler olacak. Çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bir taraftan restorasyon bir taraftan hafriyat çalışmaları, bir taraftan alt yapı diğer bir taraftan üst yapı çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.
Vatandaşlar için yapılan 44 ev kimlere ne şekilde verilecek?
Konutlar kimlere verilecek bilgimiz yok!
Bu evler vatandaşlar için yapılıyor ancak kimlere ne şekilde verileceği Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tasarrufunda olan bir şeydir, bu konuda bizim bir bilgimiz yok.
Gazi caddesi yenilenecek
Gazi caddesindeki yenileme çalışmalarına bu ay içinde başlarız. Gazi caddesinde kaldırımların bir kısmı değişecek, bir kısmı tamirata uğrayacak. Yol tamamen değişecek, aydınlatmalar değişecek. Kent mobilyaları; banklar, çiçeklikler vs. değişecek. Yine Sur’un içinde özellikle Kahraman Sokak üzerinde iki tane park yapılacak. Parklar için projeler tamamlandı, ekiplerin, ekipmanların gelmesini bekliyoruz. Yine, özellikle Dağkapı ve Urfakapı arasındaki aydınlatma alışmaları yapılacak. Köylerimizle ilgili altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Parke taşları, yol yapımı, taziye evlerinin yapımı, onarımı yapılıyor.
Sur’a bağlı 85 köy var
Sur Belediyesine Bağlı kaç köy var, köylülerin en öncelikli talepleri nelerdir?
Sur’a bağlı 85 köyümüz var. Köylülerimizin talebi daha çok alt yapı üzerinedir.
Köylerin altyapı sorunları giderildi mi, ne durumdadır?
Mart ayında çalışmalar başlayacak
Eksikleri var ama giderilmesi için planlamalarımızı yaptık. İnşallah Mart ayı içerisinde köylerimizdeki yol çalışmalarımız başlar. Kış mevsiminde bir taraftan kar ile mücadele bir taraftan stabilize yapıldı. Şimdi yaz mevsimi ile birlikte yeni yolların yapımı, var olan yolların da onarımı, bakımı çalışmaları sürecek. Özellikle okul, cami, taziye evi gibi ortak alanların ihtiyaçlarının giderilmesi, düzenlenmesi, tadilat ve tamiratlarının yapılması işlerine devam edeceğiz. Yine, çocuk parklarının yapımını sürdüreceğiz.
Belediyenin bütçesi bütün bu çalışmalar için yeterli geliyor mu, merkezi hükümetten bu konuda destek alıyor musunuz?
Belediyenin 98,5 milyon TL gibi bir eski borcu var
Biz bütün bu çalışmaları belediyenin bütçesi ile çeviriyoruz. Ayrıca belediyenin eski borçları da var. Belediyenin 98,5 milyon TL gibi bir eski borcu var ve bu borçla belediyeyi devraldık. Bir taraftan eski borçların taksitlendirilip ödenmesi bir taraftan belediye hizmetlerinin yürütülmesi devam ediyor. Tabii ki, kardeş belediyelerimizin (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) katkıları da oluyor. Kaynaklar israf edilmediği zaman belediye bütçesinin önemli hizmetlere yetebildiğini görüyoruz.
Kaç aydır görevdesiniz, vatandaşlarla görüştüğünüzde en çok hangi talepleri oluyor?
‘Halkın desteğini yanımıza aldık’
Göreve geleli yaklaşık 6 ay oldu. Geldiğimizde gördüğümüz, vatandaşla diyalogu kopmuş bir belediye vardı karşımızda. Vatandaşların rahat girip çıkamadığı, derdini anlatamadığı, dertlerine karşılık bulamadığı, sorularına cevap alamadığı bir yapı vardı. Biz burada vatandaşla kurum arasındaki mesafenin aşılması yönünde önemli bir aşama kaydettik. Yani, gerek esnafımızla gerek evinde yaşayan yaşlı teyzeyle, çocuklarla, herkesle sıcak bir irtibat kurmaya çalıştık. Köylüyle, kentliyle tüm vatandaşlarımızla kurumun bağını güçlendirdik. Her şeyden önce vatandaşlarımıza samimi yaklaştık ve vatandaşlar da bu durumu görünce samimi adımlar attılar. Ve böylece halkın desteğini yanımıza aldık. Halkın desteğini yanınıza almak zaten belediyecilikte yapacağınız için yarısını yapmış olmak demektir. Halkın desteğinden yoksun kalmak ise hiçbir işi başaramamaktır. Halkın desteğini alamayan bir hizmet kesinlikle tamamına ulaşamıyor.
‘Bu yaz geçen yazdan daha iyi olacak’
Tabii vatandaşlarımızın en önemli talebi Sur’un içindeki yapılaşmanın biran önce bitmesi, ekonomik canlılığın eskiye dönmesidir. Esnafımızın özellikle bu operasyonlardan etkilendiğini biliyoruz. Bunların tamamı terör örgütünün saldırılarının eseridir. Şimdi bölgenin terörden temizlenmesiyle, Sur’un yeniden imarıyla ve güven duygusunun artmasıyla beraber görmekteyiz ki, son bir aydır esnafımızın işleri daha iyiye gitmekte. Bu yaz geçen yazdan daha iyi olacak, önümüzdeki yaza ise eski günlerden daha iyi günlere kavuşacağımızı umut ediyorum. Çalışmalarımız bu yönde, gözlemlerimiz bu yöndedir. Çünkü şükür güven ortamı, huzur ortamı oluştu. Önümüzdeki yılda da içerideki onarımlar, restorasyonlar yavaş yavaş bitmeye başlarsa; Sur’un içerisi de, kapalı mahalleler, umut ediyorum makul zamanda açılmaya başlar. Yaşam alanlarımız artar ve bu şekilde Sur’un içindeki sirkülâsyon artar ve özellikle de ticari işlerimizi sağlamış oluruz.
Sur’un yeniden inşası için ‘makul zaman’ tam olarak ne kadar sürer?
‘iki buçuk yıl içinde bu çalışmaların biteceğini umuyoruz’
Şuan ki, çalışmalara baktığımızda içerideki yapıların bitmesi yaklaşık iki, iki buçuk yılı gösteriyor. İki buçuk yıl çok bir zaman da değildir, içeride koca bir şehir yapılıyor. Benim gözlemim bu, planlamalar da zaten o yöndedir. İki, iki buçuk yıl içinde bu çalışmaların biteceğini umuyoruz.
Sur’da kısa, orta ve uzun vadede planlarınız nelerdir, sizce Sur’un sorunları nelerdir?
‘Sur’un yılda 4 – 5 milyon turist ağırlayabilecek bir kapasiteye ulaşacağına inanıyorum’
Kısa vadeli projeler günlük işlerdir. İşte nedir; çöplerin toplanması, yanmayan lambanın yanar hale gelmesi, bir sokaktaki, caddedeki çarpıklıkların, eksikliklerin giderilmesidir. Biz geldiğimizde her şey durmuştu, çöpler dahi toplanmıyordu. Şuan bunlara işlerlik kazandırdık. Orta vadede beklenti, içerideki yapıların bitmesi, güven duygusunun artmasıyla beraber ticari hayatın canlanmasıdır. Geçmişte baktığımızda 1 milyon civarında turist ağırlayan Sur’un 4-5 milyon turist ağırlar hale gelmesidir. Ben, orta vadede Diyarbakır’ın, Sur’un yılda 4 – 5 milyon turist ağırlayabilecek bir kapasiteye ulaşacağına inanıyorum. Çünkü ilçemiz bakıldığında İstanbul’dan sonra en çok tarihi eseri içinde barındıran bir bölgedir. Çok farklı dinlere, kültürlere, medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölge. 13bin yıllık bir tarihten bahsediliyor, 33 ayrı medeniyetten bahsediyoruz. İslam kültürü için yeri apayrı. Diyarbakır, Sur, İslam’ın Anadolu’ya ilk girdiği yer, 639 yılında. İçerisindeki sade kabirlerle, camilerle, diğer inanç gruplarına ait kiliselerle, hamamlarla, kervansaraylarla bölgede bir çekim merkezidir. Bizim de orta vadede amacımız bütün bu tarihi birikimi insanlığa tanıtacak turizm projelerini hayata geçirmek ve 5 milyon turistin bölgemizde ağırlanır hale getirebilmektir. Yine, UNESCO tarafından koruma altına alınan, Hevsel Bahçeleri, surlar oldukça önemlidir. Uzun vadede ise Sur’u, Diyarbakır’ı ülkemizin, Ortadoğu’nun en önemli çekim merkezlerinden bir haline gelmeye adaydır. Bütün bunları sağladığımızda; içerideki imarı, şehirleşmeyi, güven duygusunun artmasıyla ticarete işlerlik kazandırdığımızda inanıyorum ki, Sur Ortadoğu’nun çekim merkezi haline gelecek.
Sur’daki vatandaşların birinci derecede sıkıntısı ne?
Vatandaşın talebi, muhatap alınmaktır
Bizim insanımızın en önemli talebi dinlenebilmektir. Yani, karşısındaki tarafından muhatap alınabilmektir. Çünkü vatandaşımız yıllarca bu sıkıntıyı çekmiş. Biz vatandaşımızı her anlamda en önemli muhatap kabul ediyoruz. Tabii ki, biraz önce de ifade ettiğim gibi vatandaşımızın bizden en önemli maddi isteği, Sur’un içindeki işlerliğin eski haline gelmesidir. Yapılanları ve yapılacakları vatandaşlarımıza anlattığımız zaman arada kurulan güven bağının eseri olarak vatandaşlarımız ikna oluyorlar, geleceğe daha güvenli bir şekilde bakıyorlar.
‘Tarihi, kültürel yapıya zarar vermeden bir şehirleşme çabasındayız’
Bir idareci için en önemli şey halk tarafından güven duyulabilmektir. Allah bize o güveni sürdürmeyi nasip etsin. İnşallah bu güveni, hizmetlerimizle, verdiğimiz sözleri yerine getirerek sürdüreceğiz. İnşallah güzel şeyler olacak. Sur ve Diyarbakır her şeyin en güzeline layıktır. İçinde bulunduğumuz surlar sadece bizim için değil insanlık için öneli bir merkezdir. Önemli olan layık olduğu tarihi, kültürel, ekonomik ve çevresel etkilere sahip olan; şehirleşmeyi tarihi değerlerini kaybetmeden başarmış bir Sur, başarmış bir Diyarbakır’dır. İçerideki tarihi, kültürel yapıya zarar vermeden bir şehirleşme çabasındayız.
Sur’daki çatışmalarda tarihi yapıların % kaçı zarar gördü, bu konuda UNESCO ile görüşüyor musunuz?
‘Toptan tarumar edilmiş bir şehir ve 2 – 3 yıllık bir tamir sürecinden bahsediyoruz’
Yüzde olarak bir rakam vermek zor. Biliyorsunuz 6 mahalle çok büyük zarar gördü. Zarar gören tarihi yapılan bizim için çok değerli. Kurşunlu camii, Şeyh Mutahar Camii, Arap Şeyh Camii, Paşa Hamamı, Çardaklı Hamamı, Sırp Gregeors Kilisesi, Ermeni Katolik Kilisesi, Protestan Kilisesi, Hasırlı Mescidi; baktığımızda Sur’un içinde en önemli sayılabilecek ve ilk akla gelen eserlerin pek çoğu terör saldırılarından zarar görmüş durumdadır. Tabii bunlarla ilgili restorasyonlar devam ediyor. Bu saydığımız eserlerin kimi az kimi daha çok tahribatlar yaşamıştır. Bunların restorasyonunun hemen bitmesini istemek demek, eserlerin sahip olduğu tarihi değere uygun bir restorasyon çalışmasının yapılamaması demektir. Burada yapılan çalışmaların tamamı bilim kurulunun onayladığı projeler doğrultusunda ve Sur’un tarihi dokusunu bozmayacak titizlikle yapılmaktadır. İnşallah yakın zamanda camiler vatandaşlarımızla buluşur, kiliseler çeşitli inanç gruplarından vatandaşlarla buluşur. Toptan tarumar edilmiş bir şehir ve 2 – 3 yıllık bir tamir sürecinden bahsediyoruz. Toptan tarumar edilen bir şehri iki üç yılda onarmak ancak büyük devletlerin işidir ve biz de büyük bir devletiz. Bu kapsamda inşallah Sur’u yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları sürdürüyoruz. UNESCO, Kültür Tabiat Varlıkları Müdürlüğü ve Büyükşehir ile irtibat halinde. Yani UNESCO’nun bizimle bir irtibatları yok.
Sur belediyesi olarak vatandaşlardaki temizlik bilincinin geliştirilmesi noktasında ne gibi çalışmalarınız var?
‘Vatandaşlarımızı birebir ikna çalışmalarını sürdürüyoruz’
Çevre temizliği konusunda vatandaşlarımızın bilinçlenmesi şarttır. Biz de belediye olarak, diğer kurumlar olarak vatandaşlarımızın çevre temizliği konusunda bilinçlenmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Temizlik birimimize bağlı ev ev gezen ekipler var. Vatandaşların çöpleri zamanında kapıya bırakması, çöplerin poşet içinde bırakılması, çöp bırakma alanlarının dışında rastgele çevreye çöp atılmaması noktasında vatandaşlarımıza aydınlatma çalışmaları yürütüyoruz. Vatandaşlarımızı birebir ikna çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu konuda ciddi bir ilerleme sağlandı. Vatandaşımızın geneli artık çöpü bırakacağı saatlere uyuyor ama % 5 – 10 vatandaşımız da buna uymasa bu durum ek bir kirlilik de yaratabiliyor. Bunun için de belediye olarak rutin saatlerin dışında çöp alma araçları koyduk ve bu araçlarımız gündüz öğlen ya da ikindi vakitlerinde çöp almak için dolaşıyorlar. Çevre temizliğinin sağlık açısından önemi bir yana çöp ve çevre kirliliği tarihi dokunun içerisinde olduğu zaman hiç kabul edilecek bir manzara değildir. Sur’un dibinde birkaç poşet bile görülse bu büyük moral bozuyor. Bu konuda Zabıta müdürümüz de Çevre Temizlik müdürümüz de gün içinde bizatihi Sur’un içerisini geziyorlar, denetimleri yapıyorlar. Zaten Büyükşehir de belli saatlerde burada temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Elbirliği içerisinde vatandaşı bilinçlendirerek, ikna ederek daha temiz bir çevreye ulaşabileceğimize inanıyorum. Vatandaşımız bilinçlenmeye açıktır. Yeter ki biz kurumlar olarak vatandaşlarımızın önünü açalım bu konuda onlara yardımcı olalım.
Sur belediyesine bağlı köylerde altyapı sorunları ne durumdadır?
‘Köylülerin altyapı problemleri % 40 civarında hala çözülmeyi bekliyor’
Köylerdeki altyapı problemlerinin yarıdan fazlası öncesinde Kaymakamlık tarafından çözülmüş. Yine de köylülerin altyapı problemleri % 40 civarında hala çözülmeyi bekliyor. Tabii ki, bu sorunları bir günde bir anada çözmenin, bitirmenin imkânı yoktur. Sonuçta belediyemize bağlı 85 köyümüz var ama yine de üstün bir gayretle çalışmalarımız sürüyor. Özellikle ana arterlerden başlamak üzere yol sorunları, ara sokaklara kadar yol sorunlarını gidermek için bu yaz için programımızı yaptık. Önümüzdeki 3- 5 yıl içinde Sur içindeki 15 mahallenin altyapı problemi kalacağını düşünmüyorum.
Sur mağdurlarına yapılan yardılar ne durumdadır, devam ediyor mu?
Sur mağdurlarına yardımlar sürüyor!
Sur mağdurlarına yardımlar sürüyor. 3 bin aileye aylık 1000 TL kira yardımı devam ediyor. Bunun yanında Hasar Tespit Komisyonu tarafından eşya yardımları sürdürülüyor. Sur mağdurlarının önemli bir kısmına eşya yardımlarını aktarmış durumdayız. Sur mağdurlarının biz gelmeden önce en önemli talebi barınma ile ilgiliydi. Kaymakamlık tarafından vatandaşların kimisi otellere kimisi evlere yerleştirilmiş. Bunun haricinde çocukların okul problemleri, spesifik özel problemleri de çözülme yönünde çabalar sürüyor. Okula giden çocuklarımızın kırtasiye, temizlik maddesi ihtiyaçları karşılanıyor. Binlerce çocuğa elbise, ayakkabı yardımında bulunuldu. Yine, Sur’da binlerce aileye gıda yardımları yapılıyor. Pek çok aileye ev eşyası yardımları yapıldı. Sosyal yardım bakımından belediye olarak elimizden geleni yapmanın gayreti içindeyiz. Sosyal yardım ve sosyal belediyeciliği önemli görüyoruz.
Sur mağdurları, özellikle de 6 mahallede vatandaşlar nerede oy kullanacak?
‘Sur’da vatandaşların oy kullanacakları yerler belirlendi’
Bu konuda gereken düzenlemeler yapıldı. Sur’un içerisindeki okullar, vatandaşların oy kullanacakları yerler belirlendi. Vatandaşlarımıza bu konuda gereken duyurular yapılıyor. Vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde, demokratik iradelerini ortaya koyacakları şekilde oy kullanmalarına yönelik çalışmalarımız, düzenlemelerimiz tamamlandı.
Belediye hizmetlerini kaç kişiyle yerine getiriyorsunuz, belediyedeki personele ilişkin neler söyleyebilirsiniz?
‘300 kişilik bir kadro ile hizmet vermeye çalışıyoruz’
Belediyemizde 50’nin üzerinde memurumuz var. Yine, 110 civarında kadrolu işçimiz var. Bunun yanında da 150 civarında taşeron işçimiz var. Ortalama 300 kişilik bir kadro ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Şuan yeterli personele sahibiz. İhtiyaç duyulduğunda ise İŞKUR üzerinden, Toplum Yararına Çalışma kapsamında personel ihtiyacımızı karşılıyoruz.
Geçtiğimiz günlerde İŞKUR Toplum Yararın Çalışma kapsamında 5 bin işçi alacağını duyurmuştu. Sur belediyesi olarak size kaç personel verilecek?
İŞKUR’dan Sur’a 100 işçi
İŞKUR’dan bizim belediyemize tahsis edilen rakam 100 kişidir.
Son olarak Sur halkına mesajınız nedir?
‘Diyarbakır şuan huzur ortamına kavuşmuş bir şehirdir’
Vatandaşımızın huzuru, güveni, bunun yanında modern, refah içinde yaşayacağı, dokusu bozulmamış bir Sur için çalışıyoruz. Bugünümüz dünümüzden daha iyi, yarınımız çok daha iyi olacak. Güven duygusu içerisinde vatandaşlarımızla çalışmayı sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki 3 yıllık sürecin sonuna geldiğimizde yapılan işler daha güzel bir şekilde ortaya çıkacaktır. Vatandaşlarımıza sürekli olarak yapılan işlerle ilgili bilgi veriyoruz. Diyarbakır şuan huzur ortamına kavuşmuş bir şehirdir. Biz özellikle yerli turistlerimizi, Diyarbakır’da, Sur’da kahvaltıya, yemek yemeye, alışverişe, tarihi dokunun içerisinde gezmeye bekliyoruz. Sur, misafirlerini ağırlamaya hazır.
‘Sur’daki yabancı turist sayısında ciddi bir artış var’
Turist demişken Sur’da yabancı turist görülüyor mu?
Evet, son bir buçuk ay içerisinde Sur’daki yabancı turist sayısında ciddi bir artış var. Bireysel ya da küçük gruplar halinde, İsveç’ten, Finlandiya’dan, Fransa’dan, İtalya’dan gelen turistler var.
Yabancı Turist için özel bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
‘Bilimsel gerçekliklerden ve uluslar arası normlardan kopmadan çalışmalar sürüyor’
Bu tabii ki, Sur’un yeniden imarı ve tam olarak ziyarete açılması ile mümkün olacak. Çünkü yabancı inanç gruplarının özellikle ziyaret ettikleri kiliselerin bulunduğu bölge açıldığında dolayısıyla yabancı turist sayısında istenilen rakama ulaşılacağını düşünüyorum. İlerleyen yıllarda 5 milyon turist ağırlayacağımızı söylerken, bu sayının önemli bir kısmının yabancı turist olacağını tahmin ediyoruz. Yabancı turist ülkemize hem döviz bırakır hem de ülkemizin imajının pozitif yönde dışarıya yansıması noktasında yabancı turistlerin önemi büyüktür. Çünkü yapılaşma ve restorasyon çalışmaları bittiği zaman, terörün zarar verdiği eserlerin ne hale geldiğini görmek, restorasyon sonrası ise onarıldığını görmek, turistler tarafından da yabancı kamuoyu tarafından da takdirle karşılanacağına inanıyorum. Yapılan çalışmalar gerçekten ciddi ve bilimsel çalışmalardır. Bu çalışmalarda binlerce insanın emeği var. Bu çalışmalar, bilimsel gerçekliklerden ve uluslar arası normlardan kopmadan yapılan çalışmalardır.”
KUTU:
Bilal Özkan kimdir?
“1978 yılında Silifke’de dünyaya gelen Özkan, evli ve biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuk babasıdır. Özkan, İlk ve orta öğrenimini Silifke’de (Gazipaşa İlkokulu, Atatürk Orta Okulu, Silifke Lisesi) tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra aynı yıl yüksek lisansa başladı. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi’nde tamamladı. Doktora öğrenimine Galatasaray Üniversitesi’nde devam etmekte olan Özkan, Ankara Barosu’nda Avukatlık Stajı yaptı. Adalet Bakanlığı’nda iki yıla yakın hâkimlik stajı yapan Özkan, Sürenin tamamlanmasına az bir zaman kala içişleri Bakanlığı’nın açtığı kaymakamlık sınavını dereceyle kazandı. Özkan, Mersin Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bu sürede; Fransa’nın Besançon kentindeki CLA’da, Strasbourg kentindeki ENA, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde ve Paris’teki Fransız Milli Meclisi’nde 1 yıl süreyle dil ve yöneticilik eğitimi aldı ve çalışma ziyaretlerinde bulundu. Fransa’da bulunduğu süre içerisinde değişik kamu kurum ve kuruluşlarında Avrupa Birliği’nin idarî ve hukukî-yapısı hakkında incelemelerde bulundu. Isparta’nın (Gönen), Çankırı’nın (Eldivan), Aydın’ın (Karpuzlu),Artvin’in (Murgul) ve Iğdır’ın (Tuzluca) ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 3 Eylül 2014’te yayımlanan müşterek kararname ile Pozantı Kaymakamlığı’na atandı. Özkan, iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir.
Ali Abbas Yılmaz / ÖZEL röportaj
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.