Sosyal Konutlarda su kesintisi isyanı!

Sosyal Konutlarda su kesintisi isyanı!
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi’ndeki Sosyal Konutlarda 5 günden bu yana yaşanan içme suyu kesintisi, vatandaşları mağdur etti. DİSKİ’nin planlı su kesintisinden dolayı suları akmayan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Sait BAYRAM’ın Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar İlçesi’ne bağlı Talaytepe Mahallesi’nde, çoğunluğu ekonomik durumu düşük vatandaşların yaşadığı Sosyal Konutlarda, DİSKİ’nin Pazartesi gününden bu yana başlattığı planlı su kesintisinden dolayı büyük mağduriyet yaşıyor.

Evlerinde su depoları ve basınç sistemi olmadığı için 5 günden bu yana suları akmayan vatandaşlar, DİSKİ’ye tepki gösterdi. Sosyal Konut sakinleri, 10 Haziran’dan bu yana su kesintisi yaşadıklarını ifade ederek, “Evlerimizin su depoları veya basınç sistemleri yok. Bugüne kadar su sorunu yaşadık, yaşıyoruz. Kontrollü ve planlı kesinti diyorlar ancak biz her gün kesintiye maruz kalıyoruz. Ve bu kesintiler hep aynı mahalleleri kapsıyor. Su sorunumuzu marketlerden satın aldığımız hazır sularla karşılamaya çalışıyoruz. İki gün sonra bayrama gireceğiz. Ancak biz halen evlerimizin temizliğini yapamıyoruz. Sıcak havadan dolayı banyo ihtiyacımızı dahi karşılayamıyoruz. Bizler hayvan değiliz. Kendi tükürüğümüzle kendimizi temizlememiz mümkün değil. 5 gün de sadece 8 saatlik su alabildik. DİSKİ yetkililerinden ricamız bizi kesintilerin dışına alsınlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum