Şırnak'ın kömürünü görmedi Tavşanlı'dan kömür getirtti

Şırnak'ın kömürünü görmedi Tavşanlı'dan kömür getirtti
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden kömür satın alarak Şırnak'ta ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak istenmesine Şırnak İl Özel İdaresi'nin DBP'li Genel Meclis üyeleri yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

ŞIRNAK-Şırnak Valiliğine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın büyük kömür rezervlerine sahip Şırnak'a ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden kömür satın almak istemesi üzerine Şırnak İl Özel İdaresi'nin DBP'li Genel Meclis üyeleri yaptıkları basın açıklaması ile bu duruma tepki gösterdi. İl Özel İdaresi binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Şırnak Belediye Eş Başkanları Özlem Onuk, Serhat Kadırhan, Şırnak İl Özel İdaresi Eş Başkanları Adalet Fidan, Erşad Ediş ve genel meclis üyelerinin yanı sıra Şırnak'taki birçok mahalle muhtarı katıldı. Basın açıklamasını yapan İl Özel İdaresi Genel Meclisi Eş Başkanı Adalet Fidan, kömür ocaklarının Şırnak halkının tek geçim idaresi olduğunu belirterek sistemin halk üzerinde çeşitli politikalar uygulayarak; kendine muhtaç etmeye, sömürmeye ve asimile etmeye çalıştığını ifade etti. 


'Sahalarda yüzlerce ton kömür bekletiliyor'

Fidan, Yerel ve uluslararası sermayedarların bakir olan yeraltı ve yerüstü kaynaklarına göz diktiğini ve sistemle beraber ülkelerini sömürerek halkın fakirleştirilmeye çalışıldığını söyledi. Fidan "Yaklaşık 10 yıldır fakir fukara fonundan Şırnak ili ve çevre illere Şırnak kömürü dağıtılmakta ve devlet gözetiminde bu kömürler dağıtılarak sözüm ona fakirlere yardım edilmektedir" dedi.
'Şırnak'tan Ağrı'ya Sungurlu kömürü!'

Fidan açıklamasının devamında önemli bir iddiada bulunarak Ağrı ili fakir fukara fonuna Manisa Sungurlu kömürü ihale yöntemi ile satıldığını ancak fakat Sungurlu'dan Ağrı'ya kömür götürülmesi gerekirken Şırnak kömürünün bazı firmalar aracılığıyla Ağrı'ya sevk edildiğini böylelikle yolsuzluk yapıldığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.