Silopi'de çiftçiler yol kapattı

Silopi'de çiftçiler yol kapattı
Tarımsal destekleme prim alacaklarına elektrik borçları nedeniyle bloke konulduğunu gerekçe gösteren çiftçiler, Silopi ilçesinde yol kapatma eylemi yaptı

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nin girişindeki Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ) önünde toplanan bir grup çiftçi, traktörleriyle İpekyolu'nu trafiğe kapattı. Çiftçiler, elektrik kesintisinin sona erdirilmesi konusunda DEDAŞ yetkilileriyle bir uzlaşmaya varılamaması üzerine şehir merkezindeki DEDAŞ'ın yeni binasına doğru yürüdü.  DEDAŞ önüne gelen ve yolu bir çok noktadan kesen çiftçiler, elektrik verilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi. 

Çiftçilerden Mehmet Ali Fındık, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen 20 yılda bazı sıkıntılardan dolayı çiftçiden elektrik borcunun tahsil edilemediğini, şimdi ise özel sektörün bu borcu tahsil etmeye çalışmasının çiftçilerde sıkıntıya neden olduğunu savundu. Fındık, "Biz, şahıs yerine muhatap olarak devleti görmek ve bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi. 

Yaklaşık 2 saat süren yol kapatma eylemi nedeniyle araç kuyrukları oluştu. Eylem yapan çiftçiler, Kaymakamlıkla görüşme taleplerinin kabul edilmesi üzerine eylemlerine son vererek, yolu trafiğe açtı. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.