Zerzevan Kalesi'nde meteor yağmuru

Diyarbakır'ın tarihi Zerzevan Kalesi'ne giden yaklaşık 6 bin kişi, Çınar Kaymakamlığı'nın düzenlediği Meteor Yağmuru izleme etkinliğine katıldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde bulunan tarihi Zerzevan Kalesi'ne giden yaklaşık 6 bin kişi, meteor yağmurunu izleyerek keyifli bir akşam geçirdi.

Çınar Kaymakamlığı, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, "Kaymakamımız Sayın Zikrullah Erdoğan, Zerzevan Kalesinde düzenlenen 'Meteor Yağmuru İzleme Etkinliğine' katıldı.

Gözlem etkinliğine, Diyarbakır ve çevre illerinden gökyüzünü izlemek için gelen yaklaşık 6.000 kişi, bu heyecana ortak oldu.

Kaymakamımız, tarihi 3.000 yıllık Zerzevan Kalesi’nin, Türkiye'nin en iyi gökyüzünün izlendiği noktalardan biri olduğunu ve gözlem etkinliğinin her yılın Ağustos ayında düzenleneceğini söyleyerek etkinliğe katılan vatandaşlarımıza teşekkür etti" ifadelerine yer verildi.

Çınar Kaymakamlığı, x hesabından ayrıca yaklaşık 10 kare fotoğrafı da paylaşarak, gökyüzü meraklılarının beğenisine sundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri