Yılmaz Güney'in hayatı beyaz perdeye aktarılıyor

Fatoş Güney'in "Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun" adlı kitabından uyarlanan ve Yılmaz Güney'in hayatını konu alan filmin başrol oyuncusu İsmail Hacıoğlu oldu.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Yılmaz Güney’in hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyacak sinema filminin hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi. Yüksel Aksu’nun yönetmen koltuğuna oturacağı Yılmaz Güney filminin başrol oyuncusu belli oldu.

"Cem Karaca’nın Gözyaşları" filminde de rol alan oyuncu İsmail Hacıoğlu, "Yılmaz Güney"i canlandıracak. Filmin yönetmen koltuğunda ise Yüksel Aksu oturacak. İsmail Hacıoğlu’nun hazırlığa başladığı Yılmaz Güney filminin 2025 yılı başında sete çıkması planlanıyor. Ahmet San’ın yapımcılığını üstlendiği film, Fatoş Güney’in 'Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun' kitabından yola çıkılarak çekilecek.

Yılmaz Güney'in eski eşlerini kim oynayacak"

Türk sinemasının 'Çirkin Kral' lakaplı oyuncusu Yılmaz Güney’in hayat hikayesi beyazperdeye taşınıyor. Sinema filminde Güney'i İsmail Hacıoğlu canlandırırken, Yılmaz Güney'in eşlerini canlandırmak için de 2 kadın oyuncunun adı geçiyor. Eski eşlerini oynayacak oyuncu arayışına girilirken, eşlerini oynayacak kişiler arasında konuşulan isimler de belli oldu.

Ahmet San’ın yapımcılığını üstlendiği, Fatoş Güney'in kaleme aldığı “Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun adlı kitabından uyarlanacak. Yılmaz Güney filminin başrol oyuncusundan sonra kadın oyuncular içinde titizlikle çalışılıyor. Yönetmen Yüksel Aksu tarafından çekilecek olan film için özellikle ailenin de onayı alınarak oyuncu seçimi yapıldığı öğrenildi. Filmde Nebahat Çehreyi Tuba Büyüküstün'ü, Fatoş Güney’i ise, Serenay Sarıkaya’nın canlandıracağı konuşuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri