Yerlikaya: Şehit sayımız 5'e yükseldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara TUSAŞ tesislerinin kapısına düzenlenen bombalı ardından silahlı saldırıda şehit sayısının yükseldiğini açıkladı.

TİGRİS HABER - Yerlikaya, saldırıyı lanetleyerek, TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen terör saldırısında 3 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıklamıştı. Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişiden ikisinin etkisiz hale getirildiğini belirten Yerlikaya, daha sonra yaptığı açıklamada 5 şehit olduğunu açıkladı. Öte yandan Yerlikaya 3'ü ağır 22 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Yayın yasağı getirilmeden önce kamuoyuna yansıyan bilgilere göre saldırıyı gerçekleştiren ve hala hayatta olan saldırganın yerleşke içerisinde olduğu, Özel TİM'in operasyon için içeri girdiği duyurulmuştu. İçerideki son saldırgan hakkında henüz resmi açıklama gelmedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TUSAŞ önünde yaptığı açıklamada "Teröristlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız" dedi.

Edinilen bilgiye göre TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü ile TUSAŞ kalite kontrolcü Cengiz Coşkun, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ise TUSAŞ revirinde hayatını kaybetti. Taksi şoförü Murat Arslan ise olay yerinde taksinin bagajında ölü bulundu.

Bakan Yerlikaya, saldırıyı lanetleyerek hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri