Yeni Müftü Batman’dan

Burhan İşliyen’in Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atanmasından sonra boşalan Diyarbakır İl Müftülüğü görevine Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın atanacağı bildirildi. Bu kararın birkaç gün içinde ilan edilmesi bekleniyor.

Diyarbakır’ın yeni il müftüsü Batman’dan. Burhan İşliyen’in Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atanmasından sonra boşalan Diyarbakır İl Müftülüğü görevine Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın atanacağı bildirildi. Bu bilgi diyanet camiası tarafından da teyit edildi.

1969 yılında Yozgat İli Akdağmadeni İlçesinde doğan Erhan, İlkokulu Çiçekli Köyünde okudu. İlkokuldan sonra iki yıl süreyle özel hocalardan Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri aldı.

Yeni Müftü Yozgatlı

Yozgat İmam-Hatip Lisesinde bir yıl, Sorgun İmam-Hatip Lisesinde iki yıl okuduktan sonra, Ankara-Mamak İmam-Hatip Lisesinden 1990 yılında mezun oldu.Aynı yıl Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girerek 1995 yılında mezun oldu. İlahiyat Fakültesinde öğrenciyken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu İmam-Hatiplik sınavını kazanarak, 1991 yılı başından itibaren Kayseri-Hacılar Karpuzsekisi Köyü Gerbula Çiftliği Camii İmam-Hatibi olarak göreve başladı. Ardından Kayseri-Hacılar Merkez Armutluk Camiinde görev yaptı. Askerliğini İzmir Narlıdere’de tamamladı.

Daha Önce Şırnak’ta Çalıştı

1997 yılında Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezi sınavını kazanarak, Konya il merkezine Din görevlisi olarak atandı. Bu görevde iken Konya merkez camilerinde merkez vaizi olarak görev yaptı. Kısa sürelerle de olsa Van ve Manisa’da geçici merkez vaizliklerinde bulundu. Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun olduktan sonra 1999-2003 yıllarında Şırnak-Güçlükonak İlçe Müftülüğü yaptı.

3 Yıldır Batman Müftüsü

Ardından Hollanda-Alkmaar da Din Görevlisi olarak bulundu. Yurtdışı görevi dönüşü bir süre Kayseri Merkez Vaizliği yaptı. Kayseri Merkez Vaizi iken aynı ilin Yahyalı ilçesine Müftü olarak atandı. Burada 2007-2011 yılarında görev yaptıktan sonra 2011 yılında Talas İlçe Müftülüğüne, 3 Kasım 2015 tarihinde Batman İl Müftüsü olarak atandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri