Yardımlar sınır kapısından geçti

HABER MARKEZİ - Şengal ve Rojava için toplanan yardımlar, Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'ndan bölgeye gönderilirken, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ise 500 Êzidî yurttaşın yerleşeceği alan için çalışmalar sürüyor.

MARDİN

Bölge belediyeleri ve yurttaşlar tarafından Şengal ve Rojava halkı için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'ndan Qamışlo`ya gönderilmeye devam ediliyor. Yardımları gönderme esnasında Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya hazır bulundu. Mersin'den 4 TIR, Van'dan 1 kamyon, Cizre'den 2 kamyon, Kızıltepe'den 3 kamyon ile Nusaybin'den 1 kamyon insani yardım malzemesi, Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'ndan Rojava'nın Qamişlo kentine gönderildi. Gönderilen yardım TIR'ları Rojava İnsani Yardım Toplama Derneği Eş Başkanı Hember Hesen ve dernek yöneticileri tarafından teslim alındı.

Derik'te çocuklar etkinlik 

Şengal'de IŞİD saldırılarından kaçarak Mardin'in Derik ilçesine yerleşen Êzidi çocuklarının yaşadıkları korku ve travmayı atlatmaları için etkinlikler düzenleniyor. Derik Belediyesi Qedrîcan Kültür ve Sanat Merkezi tarafından yapılan etkinlikler, skeç, çocuk oyunları ve çocuk parklarında yapılan etkinlikleri kapsıyor. Derikli çocukların da, dayanışmak amacıyla katıldığı etkinliklerle ilgili açıklama yapan Qedrîcan Kültür ve Sanat Merkezi Eğitmeni Selçuk Doğan, amaçlarının çocukların yaşadığı korku ve travmayı atlatmalarına yardımcı olmak ve Derikli çocuklar ile Êzidi çocukları kaynaştırmak olduğunu belirterek, etkinlikleri aralıksız bir şekilde devam edeceğini söyledi. 

ŞIRNAK 

Silopi Belediyesi'ne bağlı Eğitim Destek Evi öğretmenleri ve Silopi Öğrenci Derneği (SÖDER) üyeleri tarafından Êzidi çocuklar için resim, müzik ve sinevizyon gösterimi düzenlendi. Yapılan etkinlikler sırasında Êzidi çocuklar, şarkılar söyledikleri sırada anne ve babaları da uzaktan izleyerek sevinçlerine ortak oldu. Êzidi çocukların resim çizdikleri sırada Melekê Tavûs ve güneşin resimleri çizmesi dikkat çekti. Çocuklar tarafından çizilen resimler, sergilenerek ailelere gösterildi. Etkinlikler hakkında bilgi veren Eğitim Destek Evi çalışanlarından Sefer Abalak, Êzidi çocukların yaşadıkları katliamın etkisinden kurtulması açısından bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirti. Abalak, çocuklar için her akşam bu tür etkinliklerin devam edeceğini, düzenlenen ekinlikler kapsamında emeği geçen herkese teşekkür etti.

DİYARBAKIR 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Êzidî yurttaşlar için başlatılan hazırlıklar sürüyor. 500 Êzidî yurttaşın yerleştirileceği Serê Gulanê Parkı içinde yeni yaşam alanı kurulmaya başlandı. Üç büyük çadırın kurulduğu alanda yeni çadırlar kurulmaya devam ederken, Şengalli yurttaşlar için tuvalet, banyo ve çamaşırlarını yıkayabilecekleri yerlerinde yapımı büyük bir hızla devam ediyor. 

Öte yandan Silvanlı yurttaşlar, Êzidî yurttaşların ihtiyaçlarını gidermek için Silvan Belediyesi önünde gıda, yatak, yorgan ve ev ürünlerini toplamaya başladı.

YÜKSEKOVA 

Hakkari Yüksekova'da Gever Demokratik Toplum Kadın Koordinasyonu tarafından Şengalli Êzidîlerle dayanışmak amacıyla 4 gün sürecek kermes başladı. Eski cezaevi kavşağı, Zagros İş Merkezi ve Zabıta Müdürlüğü önünde kurulan kermese yoğun ilgi gösterildi. Kermeste kadınların el işleri, yemek ve tatlı gibi ürünleri satılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri