Xiaomi, yeni akıllı gözlüğünü tanıttı

Küresel teknoloji lideri Xiaomi, yeni giyilebilir cihazı akıllı gözlüğü tanıttı.

TİGRİS HABER - Xiaomi Akıllı Gözlük, MicroLED optik frekans yönlendirici görüntüleme teknolojisi sayesinde görüntüleme sistemini ve sensörleri, ince ve sıradan bir gözlük tasarımında birleştiriyor. Yalnızca 51 gram ağırlığındaki akıllı gözlükle kullanıcılar, mesaj ve bildirimleri görüntüleyebiliyor, arama yapabiliyor, navigasyonu kullanabiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve metinleri diğer dillerden çevirebiliyor.

Gelecek gözlerinizin önünde

Sıradan bir gözlük görünümü için görüntüleme ve dahili bileşenlerle ilgili zorlukların üstesinden gelinmesi gerekiyor. Xiaomi Akıllı Gözlük tasarlanırken, yapısal tasarım anlamında ihtiyaç duyulan tasarım alanını azaltmak için MicroLED görüntüleme teknolojisi kullanıldı. MicroLED'de kullanılan inorganik parlaklık artırıcı malzemeler, yüksek parlaklık sunarken aynı zamanda uzun süreli bir ürün deneyimi sunuyor.

Görüntüleme sisteminin çerçeveye sorunsuz bir şekilde yerleştirilmesi için MicroLED hiç şüphesiz en uygun seçim olarak öne çıkıyor. OLED'ler gibi, MicroLED pikselleri ayrı ayrı aydınlatılıyor. Bu, yayıcı özellik, daha parlak ekran ve daha koyu siyah renk sağlıyor. Ancak, MicroLED'ler daha basit bir yapıya sahip ve daha yüksek piksel yoğunluğunun yanı sıra daha uzun kullanım ömrü sunuyor. Bu, daha kompakt bir ekranın yanı sıra daha kolay entegrasyon imkanı sağlıyor.

Xiaomi Akıllı Gözlük, yalnızca 2,4 mm x 2,02 mm ölçülerinde bir görüntü işlemcisine sahip. Kabaca bir pirinç tanesi boyutunda olan ekranın her bir pikseli 4μm boyutunda. Bu, ekranın gözlük çerçevesine mükemmel bir şekilde oturmasını sağlıyor. Cihazda, zorlu doğrudan güneş ışığında dahi göze ulaşmadan önce karmaşık optik yapılardan yeterli ışığın geçmesine olanak tanımak için 2 milyon nitlik bir tepe parlaklığına ulaşabilen ultra verimli bir monokrom ekran çözümü tercih edildi. Işınların göze ulaşmadan önce kırılması gerektiği için MicroLED'de ışığı 180°'de kıran bir optik frekans yönlendirici lens kullanıldı. MicroLED ekran, optik frekans yönlendirici lensin mikroskobik ızgara yapısı aracılığıyla ışınları insan gözüne doğrudan iletiyor.

İç lensin üzerine kazınmış ızgara yapısı, ışığın benzersiz bir şekilde kırılmasına ve güvenli bir şekilde insan gözüne yönlendirilmesine olanak tanıyor. Kırılma süreci, ışığın sayısız kez yayılmasını, insan gözünün tam bir görüntü görmesini ve giyerken kullanılabilirliği büyük ölçüde artırmayı içeriyor. Tüm bunlar, diğer bazı ürünlerde olduğu gibi karmaşık çoklu lens sistemleri, aynalar veya yarım aynalar kullanmak suretiyle değil tek bir lensle yapılıyor. Optik frekans yönlendirici teknolojisi, cihaz boyutunu ve ağırlığını önemli ölçüde azaltırken akıllı gözlüklerin geleneksel gözlüklerle aynı boyutlara yaklaşmasını sağlıyor.

İkinci bir akıllı telefon ekranından çok daha fazlası

Çok sayıda minyatür sensör ve iletişim modülünü bir araya getiren Xiaomi Akıllı Gözlük, akıllı telefon için yalnızca "ikinci bir ekran" değil, aynı zamanda bağımsız çalışma özelliğine sahip akıllı bir terminal olarak işlev görüyor. Bildirim, arama görüntüleme gibi özelliklere ek olarak navigasyon, fotoğraf çekme ve görüntülerdeki farklı dillerdeki metinleri çevirme gibi işlevleri bağımsız olarak yerine getirebiliyor. Kullanımın ön planda tutulduğu cihazda, uygunsuz zamanlarda olabilecek kesintilerin en aza indirilmesi ve önemli bilgilerin en kritik zamanlarda gösterilebilmesi için kilit etkileşim mantığı da uygulandı. Bu nedenle sıradan kullanımı rahatsız etmeyen, ancak önemli bilgileri zamanında gösteren bir etkileşim mantığı oluşturulması gerekiyordu. Bu konuda yapılan birçok tartışmadan sonra "kilit bilgi bildirimi", "telefon araması", "navigasyon" ve "fotoğraftaki metinleri çevirisi" gibi birkaç temel senaryo birincil etkileşim yöntemi olarak Xiaoi AI Assistant ile birlikte onaylandı. Bu sayede Xiaomi Akıllı Gözlük, en önemli bilgileri ihtiyaç duyulduğu anda görüntüleyebiliyor. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri